5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Emelkedik a Covid-fertőzöttek száma

Cegléden és környékén is újra emelkedik a Covid-fertőzöttek száma. Október 29-én nyilvánosságra hozott adatok alapján csütörtökön 83 fő járványügyi elkülönítés alatt állt, mint igazolt beteg, 69 fő pedig járványügyi zárlat alatt, mint kontaktszemély. A ceglédi kórház egyelőre nem kijelölt egészségügyi intézmény, ezért a súlyos, kórházi ellátásra szoruló fertőzötteket Budapestre szállítják.
Október 27-től azonban – még az országos tilalom bevezetése előtt – dr. Pusztai Dezső főigazgató elrendelte a Ceglédi Toldy Ferenc kórházban a teljes látogatási tilalmat. A betegek csak rendkívüli látogatási engedéllyel látogathatók, amely egyszeri alkalomra szól és a beteg kezelőorvosa adja ki írásban. A látogatónak rendelkeznie kell védettségi igazolással vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel.
A látogatás kézfertőtlenítés után történik és időtartama maximum egy óra lehet. Izolációs kórteremben ápolt beteg esetén a látogatónak kötelező viselni az előírt védőfelszerelést, és a látogatás időtartama maximum 15 perc lehet. A betegeknek a hozzátartozók betegadatokkal felcímkézett (név, osztály, amennyiben tudja, a kórterem szám) csomagot (tiszta ruha, személyes tárgyak, ásványvíz, üdítőital) hagyhatnak az intézmény külső portáján.
A látogatási tilalom ideje alatt: súlyos, életveszélyes állapotú beteget naponta egy hozzátartozó látogathat; a kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat; apás szüléseknél a szülőnő által kijelölt személy jelen lehet; a beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.
Az intézményben a szakrendelések, ambulanciák zavartalanul működnek. A szakvizsgálatra érkező beteget – amennyiben szükséges – egy személy kísérheti.
Október 28-án a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött.
E szerint 2021. november 1-jétől a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú személyek, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek kivételével mindenki köteles maszkot viselni:
• a tömegközlekedési eszközön utasként, illetve a tömegközlekedési eszközön munkavégzés során,
• a pályaudvarok, az állomások, illetve a megállóhelyek utasforgalom számára megnyitott részein, valamint a személyforgalom lebonyolítására és kiszolgálására szolgáló azon munkahelyein, ahol az utasok és a dolgozók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek.
A maszkot úgy kell viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...