6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Fenyegetéssel csalta ki a sértett értékeit

Rettegésben tartotta a fogyatékkal élő sértettet a terhelt. Rendszeresen veréssel fenyegette áldozatát, aki félelmében saját értékeit adta át a férfinak. Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

2021. augusztusában a gyanúsított felkereste a fogyatékossággal és kevés jövedelemmel rendelkező sértettet azért, hogy értéktárgyakat szerezzen tőle. Ekkor a háza előtt kiabálni kezdett vele és megfenyegette, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor bántalmazni fogja. Mivel a sértett megijedt 5000 forintot adott a terheltnek. Ezt követően a gyanúsított több napon keresztül elment a sértetthez, akit minden alkalommal veréssel fenyegetett. Mivel a fogyatékkal élő férfi tartott a gyanúsítottól számos értéktárgyát átadta, amelyet a terhelt tovább értékesíthetett. Az így szerzett eszközök között volt egy 60.000 forint értékű hangszóró, egy 25.000 forint értékű telefon és egy nagyjából 10.000 forint értékű kerékpár.

2021. szeptember 22-én a gyanúsított ittas állapotban egy másik sértett házánál is megjelent. Tőle kábítószert követelt, mire a sértett azt közölte, hogy nem foglalkozik drogokkal. Emiatt a terhelt dühös lett és a kerítésen keresztül egy késsel a sértett arcába szúrt. Ekkor a sérült férfi beszaladt a házba, majd telefonon segítséget kért. A megtámadott férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az ellene elkövetett cselekmény 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is alkalmas volt.

2021. október 17-én a gyanúsított felkereste testvére élettársát, akivel haragos viszonyban volt, majd ennek a sértettnek az autóját sörösüvegekkel dobálta meg. Ezzel a járműben 50.000 forintos kárt okozott.

Tekintettel a terhére rótt cselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére a terhelttel szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, továbbá a bizonyítást is megnehezítheti, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a terheltet és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 4-ig.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

A kép illusztráció – (Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály, Budapest, 2021. november 4.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...