3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fejlesztések az Unghváry-ban

Immár második éve tart a Szakképzés 4.0 stratégia keretében szervezett oktatás a technikumi illetve a szakképző iskolai rendszerben, melynek egyik fő célja hosszú távon a szakemberhiány megszüntetése, a szakmatanulás presztízsének helyreállítása, a szakképzés vonzóvá tétele.

Ennek egyik eszköze, hogy minden – a szakképzésbe belépő – tanuló ösztöndíjat kap, majd szakképzési munkaszerződéssel, komoly anyagi juttatás mellett duális képzésben folytatja szakmai tanulmányait.

Jól felszerelt, szép iskolánk a Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola és az itt tanulható szakmák eddig is igen népszerűek voltak, mind a kereskedelem, mind a turizmus-vendéglátás ágazatban vonzó karrierlehetőséget, biztos megélhetést nyújtanak. A Ceglédi Szakképzési Centrummal közösen kiemelt figyelmet fordítunk a technológiai fejlesztésekre és olyan beruházásokat hajtunk végre, melyek tovább növelik a tanulók motivációját, hogy nálunk tanuljanak. Mivel több olyan új szakmai tantárgy is megjelent a megújult szakképzésben, melynek keretében számítógépen dolgoznak a tanulók, egy új informatikai szaktantermet rendeztünk be új gépekkel, monitorokkal. A kor követelményeinek megfelelő falitáblákra cseréltük a tantermek tábláit és egy jó minőségű színes fénymásolót is beszereztünk – ezek mind a tanulók sikeres felkészítését szolgálják.

Az igényes, kulturált környezet biztosítása érdekében az elmúlt évben felújított férfi vizesblokk után idén a női oldal is megszépülhetett, mely a kapcsolódó vezetékhálózat cseréje miatt több tízmillió forintba került. Megszépült az iskola kerítése is, ez utóbbira több, mint 7 millió Ft-ot fordított a fenntartó. 2021-ben összesen közel 52 millió Ft értékű felújítással, beruházással biztosítjuk, hogy vonzó szakképzési környezetben tanulhassanak diákjaink.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...