4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Petőfi zenei díjra jelölték Nagy Barnabást

Látványos show-műsorral, a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival várja a nézőit idén is a Petőfi Zenei Díjátadó. A Duna Televízión január 23-án, vasárnap este kétórás gálaműsor keretében adják át az elismeréseket 11 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak. Az életműdíjat idén id. Szakcsi-Lakatos Béla veheti át.
Az év férfi előadója cím jelöltje a ceglédi Nagy Barnabás. Az énekes, gitáros, dalszerző, a The Pontiac zenekar frontembere. Sokáig vízilabdázónak készült, majd egy tinédzserkori házibuli másnapján teljesen véletlenül kezébe akadt egy rossz akusztikus gitár és nem volt visszaút: végérvényesen beleszeretett a zenélésbe.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben alakult. Még ebben az évben megjelentették első lemezüket, a Morning Rain című EP-t, majd 2018-ban bekerültek a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé. A Program támogatásával 2019 elején rögzítették első nagylemezüket Are You Ready Now? címmel.
2020. nyarán a pandémia miatt 4 dalos, közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – melyek ekkor még angol nyelven születtek. 2020 októberében debütált első magyar nyelvű daluk, a Csak Egyetlen Lámpa Ég. A számot decemberben egy kétdalos kislemez, a Szél/Lebegés követte. 2021 áprilisában új klipet hoztak ki Az lenne csak szép című dalukhoz, amely a Petőfi Rádió toplistájára is felkerült. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock alapokra építkező csapat két évvel a bemutatkozó anyag megjelenése után váltott át az anyanyelvű dalokra, részint az énekes-szövegíró Nagy Barnabásnak köszönhetően, aki a pandémia első hulláma alatt merült mélyebbre a hazai alter világában. Ahogyan korábban fogalmazott, valahogy átkattant az agya, és azóta csak magyarul születnek meg benne a szövegek. 2021 októberében a zenekar Jöhet velünk bárki címmel bemutatta második nagylemezét, melyen már csak magyar nyelvű dalok szólalnak meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....