14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Visszatekintő

Egy igazán izgalmas, de kihívásokkal teli 2021-es évet tudhat maga mögött a ceglédi Kossuth Művelődési Központ. Az év első felét még korlátozások között élhettük meg, de amíg zárva voltunk sem pihentünk. Az online eseményeké volt a főszerep – melyek jogosultsága előző évben már bizonyítást nyert – biztosítva ezzel a folyamatos kapcsolattartást közönségünkkel.  Összesen 170 online eseményt valósítottunk meg, mely közel 300 ezer megtekintést eredményezett.

A korlátozások enyhítésével léptünk mi is, közösségi megmozdulásokat szerveztünk. Többek között ilyen programunk volt a Valentin-nap alkalmából készített hatalmas szív, a húsvétra szervezett, több korcsoportot megcélzó tojásfa díszítés, húsvéti tojáskeresés és verskereső játék. Gyermeknapi Katicabogaras kalandozás játékunkra sikerült 22 ceglédi vállalkozót is bevonni, akik összesen 380 ajándékcsomagot ajánlottak fel. A játékon túl első alkalommal szerveztük meg Pici Pöttyös Piacunkat a Kossuth téren.

Idén is folytattuk kirakat kiállításainkat. Jeles napokhoz és városi eseményekhez kötődően tematikus kiállításokat rendeztünk be a város több üresen álló üzletének kirakatába, melynek országos híre lett.

Intézményünk életében számos mérföldkőhöz is elértünk a 2021-es évben. Több hónapos munkánk gyümölcse érett be azzal, hogy a Magyar Kultúra Napján átvehettük a Minősített Intézményi Címet. A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen kiírt pályázaton való sikeres részvétel eredményeként pedig megnyitottuk turisztikai információs pontunkat a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontnál.

Hét hónap után nyithattuk ki újra kapuinkat és végre élettel telt meg a ház. A nyár folyamán minden hónapban koncertekkel, színházi előadásokkal voltunk jelen a város kulturális palettáján és kiscsoportjaink is újra belakhatták tereinket.

Június eleji Laska fesztiválunkat ugyan a szokásos formában még nem tudtuk megtartani, de Laskapiacot szerveztünk a Kossuth térre és Laskafőző versenyünket is megtartottuk, egy kicsit másként. Egy hatalmas bográcsban elkészítették a város laskáját, melyet bárki megkóstolhatott.

Nyáron a gyermekeké volt a főszerep, 13 táborunkban 249 gyermek töltötte el a nyári szünetét, Mesekert sorozatunk keretében júliusban összesen 526 vendég látogatott el hozzánk, nagy örömünkre. Másfél év után az első nagyobb városi rendezvényünk az augusztus 20-ai Szent István Ünnep volt, melyen napközben családi programokkal, este tűzijátékkal vártuk az érdeklődőket. A nap különlegességének számított, hogy szabadtéren egyszerre ötszázan hallgattak klasszikus zenét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar jóvoltából.

Ősszel már régi életünket éltük. Minden eddiginél gazdagabb felvonulással – a ceglédi Városvédők részvételével is – rendezhettük meg a Kossuth Toborzó és Huszárfesztivált, melyen sokszínű programkínálattal készültünk az idelátogatóknak.

A színházi évad kezdetén új előadásokkal töltöttük meg színháztermünket. Előadásaink terén igyekeztünk széles kínálatot biztosítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére való műfajt és átadhassa magát a felhőtlen szórakozásnak. A Tourinform Iroda rendszeressé tette tematikus városi sétáit, melyek nagy sikerrel zajlanak azóta is.

Novemberben a Magyar Népművelők Egyesülete vándorgyűlésének adtunk helyet. A három napon át tartó szakmai konferencián 70 településről, 178 közművelődési szakember vett részt. Előadóink között köszönthettük Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárt, valamint dr.  Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt is.  A kulturális élet területén az együttműködés nélkülözhetetlen, ennek szimbólumaként ültettünk el a résztvevőkkel közösen egy gömbjuhar fát intézményünk előtt.

Az évet a Ceglédi Advent programsorozattal zártuk és közösen búcsúztattuk az Óévet a Szabadság téren. Bízunk benne, hogy jól érezték magukat rendezvényeinken és a 2022-es évben is találkozunk majd Önökkel!

Détári-Lukács Ágnes – Kossuth Művelődési Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...