6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szavazatszámlálók kerestetnek!

Cegléd Város Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várja – tették közzé a cegled.hu oldalon.
2022. április 3-án az országgyűlési képviselők választására és országos népszavazásra kerül sor. Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár. A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait a helyi képviselő-testület választja. A tagok megbízatása a következő általános országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáig tart.
A szavazatszámláló bizottságok biztosítják a szavazókörökben a választások törvényes rendjét, fogadják a választópolgárokat, aláíratják velük a névjegyzéket, átadják részükre a szavazólapokat, a szavazás lezárását követően összesítik a leadott szavazatokat és megállapítják a választás, illetőleg népszavazás szavazóköri eredményét.
A szavazatszámláló bizottságok választott és jelölő szervezetek (pártok) által delegált tagokból állnak.
Szavazatszámláló bizottságnak választott tagja lehet az adott településen (Cegléden) lakcímmel rendelkező, a központi választási névjegyzékben szereplő magyar állampolgár.
A jelentkezési lap, valamint az adatvédelmi tájékoztató letölthető a https://cegled.asp.lgov.hu internetes oldalról, illetve elérhető a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal információjánál.
A jelentkezési lap benyújtási határideje: 2022. február 4.

További részletek…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...