13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Megkezdődik a 441-es út felújítása

Február 15-én a 441-es úton Kecskeméten Katonatelep előtt tartottak sajtótájékoztatót a főút Kecskemét elkerülő és Nagykőrös közötti szakasz fejlesztéséről. A sajtótájékoztatón részt vett és felszólalt: Földi László, Pest megye 12. számú választókerület országgyűlési képviselője, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Bács-Kiskun megye 2. számú választókerület egyéni országgyűlési képviselőjelöltje, Kecskemét alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármestere, Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

A sajtó képviselőit elsőként köszöntő Földi László országgyűlési képviselő elmondta: a most kezdődő beruházás a 441. sz főút Kecskemét elkerülő és a Nagykőrös közötti szakasza. Ez a 10 km a főút legforgalmasabb és legrosszabb állapotban lévő része, ezért kezdődik itt a felújítás.

A NIF Zrt. beruházásában a 441. sz. főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 km-en a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik. A projekt keretén belül 2 körforgalmat építenek, az egyiket a szakasz elején a 441 sz. főút – 4614 j. út csomópontjában (Nagykőrös, Ady Endre utcai csomópont), a másikat pedig Nagykőrösön a Téglagyári utca csomópontjában.

A beruházás teljes költsége 8.495 milliárd Ft hazai forrás. A munkát 2022 februárjában kezdik meg és várhatóan 2023. év végén a műszaki átadás-átvétel, 2024. év elején a forgalomba helyezés történhet meg.

„Nem lesz könnyű időszak, sok türelmet igényel a közlekedők részéről, de megéri a kellemetlenség, hiszen ezt követően egy biztonságos útszakasszal lesz gazdagabb térségünk. A Nagykőrös és Cegléd közötti rész felújítása is elkerülhetetlen. Itt jelenleg a tervezés zajlik és a régóta várt kerékpárút megépítése. Ezek befejezését és az első szakasz megépítését követően erre is sor fog kerülni. Fontos kiemelnem, hogy a kormányzati szándéknak megfelelően hamarosan Nagykőrös is közvetlenül bekapcsolódik az ország vérkeringésébe, hiszen jól halad az M44 gyorsforgalmi út fejlesztése, ami a Nagykőrös mellett létesített csomópont kapcsán Nagykőröst is közvetlenül beköti a gyorsforgalmi úthálózatba. Ez óriási lehetőség a településnek: ez az M4 kapcsán látszik Cegléd és Abony esetében is.” – zárta beszédét a képviselő.


Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös polgármestere is üdvözölte a projekt indulását: „Kétségtelen, régi feladat már a 441-es főút megújítása. A számadatok is jól mutatják, az út hatalmas forgalmat bonyolít, amely forgalom egyre csak növekszik. Nagykőrös és Kecskemét között szoros a kapcsolat, hiszen az emberek ingáznak a két város között. Munkahelyre, iskolába utazás, vásárlás, vásározás, szórakozás, vagy éppen hivatalos ügyek intézése, számos élethelyzet, számos ok, amiért használják ezt az utat, ami igazán megérett már a megújulásra.” – fogalmazott Nagykőrös polgármester.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Elmentek a büdös francba,. Meg akarom nyitni a cikket, helyette reklám. Le sem lehet állítani. Olvassátok magatokat, én nem foglak olvasni titeket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....