20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Oravecz Krisztián a Zsaru Magazinban

Két körözött bűnözőt is elfogott az elmúlt hetekben Oravecz Krisztián, a Ceglédi Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere a szolgálati kutyájával, Boszival. – erről a Zsaru Magazin számolt be.
„A főtörzsőrmester, aki 2009-ben lett rendőr, hat éve kapott lehetőséget arra, hogy kutyavezető járőr legyen. Amikor megszerezte az ehhez szükséges képzettséget, úgy döntött, hogy maga fogja kiválasztani a szolgálati kutyáját. Boszit, a belga juhász szukát egy kiképzőbázist üzemeltető ismerőse közvetítésével nyolc hónapos korában hozták Horvátországból Magyarországra.
Már az első találkozáskor megérezte, hogy Boszi – akinek később a rendőrségen Tünde lett az avatási neve – az a kutya, akit hónapok óta keres.


Hetekkel ezelőtt a padlásról szedtek le a rendőrök Boszi segítségével két körözött férfit. Oravecz Krisztián az egyik körzeti megbízottal, Valkó István törzszászlóssal és Janik József törzszászlós, szolgálatirányító parancsnokkal ment el ahhoz a házhoz, ahol a két, hónapok óta bujkáló férfit fogták el. Az egyikük nem vonult be a börtönbe jogerős büntetését letölteni, a másik ellen pedig a bíróság adott ki körözést. Utóbbi magától lejött a padlásról, a társa azonban megbújt egy zugban, nem engedelmeskedett.
– Mondtam a kollégámnak, hogy beviszem a kutyát, és felengedjük a padlásra. Ha van fent valaki, ő biztos megtalálja – idézi fel az elfogás pillanatait a főtörzsőrmester. – Kimentem Bosziért, még akkor sem szólalt meg a férfi. Szerintem azt hitte, hogy csak ijesztgetjük, és nincs is kutya velünk. Visszamentem Boszival, aki mindig megérzi, ha dolgoznia kell. Beléptünk a házba, újra felszólítottam a férfit, hogy adja meg magát, de végig sem bírtam mondani, amit akartam. Kiabált, hogy „itt vagyok, itt vagyok, ne engedje fel a kutyát, lejövök!” – számolt be a lapnak a ceglédi rendőr.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....