4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Kerti ülőgarnitúrák, amiken élmény a szabadban időzni

 

 

 

 

Sokan vannak, akik az első napsütéses napok eljöttével azonnal szeretnek kiszabadulni a jó levegőre és az idejük java részét ott is töltik. Ekkor viszont nagyon fontos, hogy legyen egy kényelmes ülőalkalmatosság vagy garnitúra, amiben nem válik kényelmetlenné pár perc alatt az ücsörgés.

 

A következő cikkben leírjuk, mire kell odafigyelni a kültéri bútor kiválasztásakor, és bemutatunk néhány figyelemre méltó modellt is.

 

Milyen a jó kerti bútor?

 

Egy szóval: strapabíró. Egy kültérre tervezett bútornak ugyanis lényegesen több terheléssel kell megbirkóznia, mint a beltéri társainak. A teraszon vagy a kertben folyamatosan ki van téve az időjárás elemeinek, bírnia kell tehát a nedvességet és a fagyokat vetemedés, repedés nélkül, a napsugárzást fakulás nélkül, és a szél, por miatt lényegesen többször lesz tisztítva is, ami szintén a szövet gyengülésével járhat. Persze csak akkor, ha nem megfelelő minőségű alapanyagokkal dolgozott a gyártó.

 

Hamarosan időszerű lenne, hogy beszerezd a teraszra a következő ülőgarnitúrát? Válogass a SpaTrend legstílusosabb kültéri bútorai közül, és legyen a tiéd a legszebb kert az ismerősi körödben!

 

Ellie/John kávézószett

 

Ez egy olyan hibrid modell, ami kültéren és beltéren is megállja a helyét. Az Ellie/John kávézószett két felettébb kényelmes fotelből és egy igazán különleges, cementlappal és teakfa lábakkal ellátott asztalból áll. Stílusát tekintve a letisztult, skandináv dizájnt követi.

 

Luxor ülőgarnitúra

 

A rattan bútorok már évszázadok óta díszítik a belső tereinket, de eljött az ideje annak is, hogy a kertekbe vigyük őket. A hagyományos rattan sajnos nem állja túl jól a sarat, így ki kellett várnunk, hogy feltalálják a szintetikus megfelelőjét, a polyrattant. Ez az anyag nem fagy szét, és nem fakul a napsugárzás hatására sem. Rozsdamentes, alumínium vázra fonják, ami kellő stabilitást kölcsönöz neki, mégsem lesznek elmozdíthatatlanul nehezek tőle a bútordarabok.

 

A Luxor garnitúra, ahogy a neve is sugallja, igazán magas színvonalat képvisel. A romantikus megjelenés mellé kiemelkedő minőségű alapanyagok társulnak. Az ülőfelületek kárpitozásához MarinaPLUS szintetikus bőrbevonatot alkalmaztak, ami szintén jól azonosul a kültéri körülményekkel. Nem fakul, nem kopik ki, nem ázik át. 

 

Cozy ülőgarnitúra

 

A SpaLounge által készített ülőgarnitúra szett szintén alumínium vázra épült. Ennek a különlegességét a Sunbrella szövet adja, ami a sajátos elkészítési technikának köszönhetően a jachtok fedélzetén is jó szolgálatot tesz. A lényege annyi, hogy a pamut szálakat átitatják pigmenttel, majd utána akril bevonatot adnak neki. Ezáltal szinte kifakíthatatlanná és vízhatlanná válik az anyag, így bátran kint lehet hagyni hosszú időre is a szabad ég alatt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...