14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ne hagyd, hogy a bolhák megkeserítsék kedvenced életét!

 

 

 

Közeledik a szép idő, így a legtöbb gazdi egyre több időt tölt a szabadban kedvencével. Ha neked sem mindegy, hogy a négylábúd visz-e haza a bundájában néhány meglepetésvendéget, ami később megkeseríti a mindennapjaitokat, akkor még ma gondoskodj a bolhák elriasztásáról. 

 

Bolhairtó vagy bolhariasztó? Mi a különbség?

 

A legfontosabb kérdés, amire választ kell adnunk, hogy a bolhákat kiirtani, illetve elriasztani szeretnénk-e éppen. Hiszen ha már megjelentek kedvencünk bundájában, akkor a bolhariasztóval már semmit nem érünk, de ha még szerencsés helyzetben vagyunk, akkor az elegendő lesz. 

 

Csak a megelőzéshez érdemes a bolhariasztó szereket választani, amiknek bár a hatékonysága némileg megkérdőjelezhető, hiszen maximálisan természetes anyagokból készülnek, de bárhol szabadon hozzáférhetők. 

 

A bolhairtó szerek különböző hatóanyagokat tartalmaznak, így természetesen nem vásárolhatóak meg drogériákban, csak gyógyszertárakban, esetleg szakboltokban. Mivel már a forgalmazásukhoz is speciális engedélyekre van szükség, így minden esetben csak szakorvosi javaslatra szabad őket használni. Ha valamiért mégsem ezek mellett döntenél, akkor jó szolgálatot tehetnek a különböző bolhairtó cseppek vagy épp nyakörvek, melyeket a Kedvence.hu élősködők elleni szereinek kínálatában igen széles körben megtekinthetsz. 

 

Hogyan és mivel irtsunk?

 

Többféle bolhairtó közül válogathatunk, de nagyon fontos tudni, hogy ha szükségessé válik az élősködők eltávolítása, akkor ne csak az állatot kezeljük, hanem annak közvetlen környezetét, azaz a fekhelyét és a szállítóboxát is. 

 

A bolhairtó permet az egyik legkedveltebb variáció, csak roppant sok időt vesz igénybe, míg az állat teljes testét végigpermetezzük vele, mert sokszor hajlamosak elveszíteni a türelmüket, így vagy félbeszakad az eljárás, vagy nem lesz elég hatékony. Csak akkor vágj bele, ha van elég türelmed, és a kedvenced is jól bírja. 

 

Ha szeret fürdeni a négylábúd, akkor jó választás lehet még a bolhairtó sampon is. Általában két hétig nyújt hatékony védelmet, azután újra kell használni. Remek kiegészítő hozzá a bolhairtó fésű is, ha a kutya szereti, ha fésülik a szőrét. 

 

A bolha elleni cseppek szintén kitűnő eredményességgel dolgoznak. Ezt az állat bőrére kell felvinni, majd bekerül a véráramba és az egész testét biztonságban tartja. Mivel bizonyos időközönként ismételni kell, ezt a dátumot fontos fejben tartani. Ezek között akadnak orálisan szedhető készítmények is. 

 

A bolhairtó nyakörvet szeretik a legtöbben, mivel nem igényel állandó felügyeletet, és az állat számára sem kényelmetlen vagy kellemetlen. Jellemzően fél évig hatékony, így addig nem kell foglalkozni egy újabb vásárlásával. A leginkább kedvelt darabok a Foresto bolha elleni nyakörvek, amit a Kedvence.hu webáruházban is megvásárolhatsz.

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...