9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Húsvéti üzenet a pékség ablakában

A Szabadság téri pékség kirakatát virágvasárnaptól a Húsvét bibliai üzenete díszíti. A Tóth Mariann grafikus készítette egyedi dekoráció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a feltámadás ünnepének igazi tartalmára.

– Az ablakban az egyik installáció egy fény-árnyék játék, mely különösen az esti órákban, sötétben mutatja meg a formáját. A középpontban egy töviskorona látható, amely árnyékot vetve koronává válik, benne Jézus figurájával. Ennek üzenete az, hogy Jézus földi életének végén halálával és feltámadásával megfizette az árat bűneinkért és legyőzte a halált. A kompozíciót egy fényfüzér veszi körül.

A másik kép a nyitott, belülről fényt árasztó sírt mutatja meg, amely azt az isteni erőt képviseli, amely feltámasztotta Jézust. Háttérben a Golgota áll, a már üres három kereszttel, ahol a hajnal már egy új korszakot jelöl az emberiség számára. – mondta el a helyszínen az alkotó, aki azt is hozzátette: számomra a Húsvét nem a tojás és a nyuszi ünnepe, hanem Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról szól. Az új élet, amit Jézusban kaphatunk valóságos az életemben. Ez a küldetésem, hogy a hitem képek formájában megosszam az emberekkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....