4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Mit érdemes tudni a gyalult fa termékekről?

 

 

 

Talán nincs is népszerűbb alapanyag a fánál, amelyet különféle formáiban hasznosítanak az építőiparban. Széles felhasználási lehetőségei és nagyszerű tulajdonságai miatt a gyalult termékek rendkívül sok területen alkalmazhatóak.

 

Remek alapanyag

 

A faanyag felhasználása mellett számos érv szól. Amellett, hogy igen környezettudatos választás, könnyen megmunkálható és formálható is. Alkalmazása során szinte semennyi hulladék sem keletkezik, mert akár a faforgácsot is fel lehet használni különböző célokra. Így tehát a gyalult termékeket igazán nagyszerű alapanyagként tartják számon.

 

Többféle csoportba is sorolhatjuk ezeket az alapanyagokat: a lambériák, hajópadlók, ragasztott gerendák, teraszburkolatok és szárított-gyalult deszkák is ide tartoznak.

 

Lambéria és fríz 

 

A modern ajtó- és ablakgyártás során találkozhatunk ajtó-és ablakfrízzel, amelyek többrétegű, csomómentes lamellákból készülnek. A fríz általában borovi fenyő felhasználásával készül, mert ennek a típusnak magasabb gyantatartalma van a lucfenyőnél. Emellett az évgyűrűi is melegebb hatású és kontrasztosabb megjelenést kölcsönöznek, ezért könnyen felismerhető és látványos fafajta.

 

A lambériákat pedig bizonyára nem kell bemutatni, hiszen olyan széleskörűen felhasználhatóak, hogy szinte nem is tudunk elképzelni egy épületet nélküle. Főleg könnyűszerkezetes házak esetében gyakori az alkalmazásuk, mert a falborítás igazán otthonossá teszi a helyiségeket. Emellett a lambéria kiváló hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik, ezért nem csak esztétikailag, de funkcióját tekintve is jó választás.

 

Dobd fel otthonod csodás lambériával a Káplár fatelep nagyszerű alapanyagai segítségével, és válaszd a minőséget és a tartósságot!

 

Hajópadló és gyalult deszkák felhasználása

 

A hajópadló igazi különlegességnek számít, elegáns és természetközeli hangulatot, melegséget áraszt bármilyen otthonban. A jellemzően lucfenyő felhasználásával készült lécek rugalmasak, így kíméli az izületeket, izmokat, ezáltal kellemesebb járást biztosít az otthon lakói számára. 

 

Emellett praktikus, hogy lassan hűl le, ezért télen sem kell aggódni a jéghideg padló okozta kellemetlen érzéstől. A hajópadlót takarítani is igen könnyű, megfelelő kezelés mellett pedig kopás- és karcálló is.

 

A gyalult és szárított deszkák segítségével egy rendkívül sima és szabályos felületet kaphatunk végeredményként. A deszkák összes oldala és élei is gyalulva vannak, négy sarka pedig le van fózolva. Rengeteg területen jól jöhetnek ezek a praktikus deszkák, főleg, ha jó az alapanyagunk!

 

Látogass el a Káplár fatelep weboldalára, és nézz körül a rengeteg különböző típusú és méretű hajópadló, lambéria, teraszburkolat és egyéb alapanyag között! Szerezd be a szükséges kiegészítőket is, hogy könnyen és gördülékenyen menjen a munka!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....