14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Célegyenesben az Abonyi Vágta szervezése

Augusztus 6-án rendezik meg az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta Abonyi Előfutamát. A rendezvény és kísérőprogramjainak helyszíne a Parkerdő és környéke lesz. A témában április 12-én délelőtt került sor sajtóreggelire az abonyi Városháza dísztermében, ahol ünnepélyes keretek közt írták alá az együttműködési szerződést.

A sajtótájékoztatón részt vett Ladányi-Kovács Zoltán a Lovas–Show Kft. ügyvezető igazgatója, Winkler Zsolt Nemzeti Vágta elővágta szervező, Pető Zsolt Abony polgármestere, Zboray Viktória Abony város lovasa, aki a Nemzeti Vágta 2021-es döntőjében 5. helyet ért el, Petrik Tamás az Abony színeiben induló lovas edzője.

– Úgy gondoljuk, hogy ez a szívet és lelket melengető sportrendezvény az, melyhez helyi szinten is egy emberként érdemes odaállnunk, ezzel is támogatva Abony lovasát és nagy örömöt szerezni a lakosságnak, aki helyben élőben nézhetik majd az Abonyi Vágta futamait és persze kísérőrendezvényeit. Természetesen szekértoló versennyel is készülünk, ahol abonyiak is indulnak. – fogalmazott Pető Zsolt polgármester.

Kulturális rendezvények sorát szervezik Abonyban, augusztusban a település először rendez helyben vágtafutamot is. Közben szépül a város, nyertes pályázatok, betelepülő vállalkozások jelzik: Abony jó úton halad. Mi a lendületes fejlődés titka és hova tart Abony? – erről kérdeztük Pető Zsolt polgármestert.
– Mindig voltak színvonalas rendezvények Abonyban, de szeretnénk még nyitottabbak lenni, hogy mikrotérségi központként is meg tudjuk mutatni magunkat olyan rendezvények szervezésével, ami nemcsak az abonyiaknak, hanem a környék lakosságának is vonzó lehet.
Sokszor elmondtuk, hogy az a hátrányunk, hogy két nagyváros vonzásában élünk, de szeretnénk ezt megfordítani, hogy mi legyünk vonzó programturisztikai célpont Cegléd és Szolnok lakossága számára. Az Abonyi Vágta, vagy a három hete megrendezett Pecsenyeparádé valóban turisztikai vonzerőt jelenthet a környékbelieknek is.


– Mi a titka a sokféle kezdeményezésnek, kitől, honnan jönnek az ötletek?

– Sok kezdeményező, kreatív embert kell vonzani, akik jó ötletekkel jönnek elő és ezeket kidolgozva egyre színesebb programokat, fejlesztéseket tudunk megvalósítani. Csak ez visz előre!

– Hogy látja Abony jövőjét, és mit tart a kitörési pontnak, a fejlődés kulcsának?

– Szeretném, ha vonzó kisváros lennénk, ahol az abonyiak jól érzik magukat. De a nem helyiek is örömmel látogassanak ide és ismerjék meg Abonyt és akár le is telepedjenek. Már említettem, hogy fontosnak tartom, hogy Abony mikrotérségi vezető szerepet töltsön be. Bármilyen program, beruházás, fejlesztés pénzbe kerül, ezért a legfontosabbnak a gazdaságfejlesztést tartjuk, ezért is fektettünk ebbe a legtöbb munkát az elmúlt években. Hatalmas lehetőség Abony számára a 4-es út elkészülte és már most látható, hogy szívesen választják Abonyt a vállalkozások. 2020 és 2022 között 90(!) vállalkozással több működik a településünkön mint előtte és ez már látszik az adóbevételeken. Ehhez szükség van támogató önkormányzatra, amely segít otthonra találni a betelepülő vállalkozásoknak. Ez megnyilvánul az építési szabályozásban éppúgy, mint az adópolitikában, vagy az önkormányzati tulajdonú területeken ipari parkok kialakításában, magánterületek esetén pedig a közvetítésben. A település szempontjából ez a legfontosabb: több vállalkozás, több adóbevételt, több munkahelyet és a helyi fogyasztás erősödését jelenti.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...