3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Róka az udvaron

Tavaly októberben már írtunk arról, hogy rókák garázdálkodnak a Budai úti ingatlanokon. Van olyan gazda, akinek 40 szárnyast vitt el a róka. Akkor többen összefogást sürgettek és felhívást tettek közzé, hogy megoldás szülessen a sok Budai úti lakost érintő problémára.

Lapunk a hétvégén újabb levelet kapott egy Budai úti lakostól a Boglárka utcából. A levélíró 6 éves gyermekét félti, miután a hétvégén kutyáját is megharapta a nagy termetű róka.
„Ez már tűrhetetlen! Kiengedtem a kutyámat, hogy hall-e az udvarban valamilyen neszt és hogy a dolgát végezze este 9-kor. A két méteres(!) róka pedig megfogta! A nyüszítésre rohantam ki a sötétben, hogy hol a kutyám. A róka a házam sarkánál volt és alig tágított, torkom szakadtából kellett ordítanom, hogy a róka elmenjen két méterrel arrébb. Amikor sikerült a reflektorhoz elérnem, akkor rohant el. Hála Istennek csak a nyakát és a fülét harapta meg a róka a kutyámnak, de sokkott kapott! Az állatorvost este 10-kor kellett emiatt zavarnunk. Mindez a saját udvaromban, ahol a 6 éves gyerekem szokott játszani!
Azonnali intézkedést kérünk! Félünk a saját otthonunkban! Már többszöri felszólításra se tesznek semmit az illetékesek, miközben hamarosan elleni fog a róka! Eddig a baromfiakat pusztította, de már a kisállatainkat is! Azonnali intézkedésre van szükség! A Boglárka utcában van a hatalmas fészke és nem tágít, az erdőben pedig meg tud lapulni.” – írta a feldúlt lakos.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy az egész városrészt érinti a probléma, többen fényes nappal is látták a ragadozókat, de a megoldás mibenlétében már megosztott a lakosság. Mint a felhívásban szerepelt nehéz hivatalos úton tenni valamit, „mert a vadásztársaság – úgy tudom – lakott övezetre hivatkozással nem tesz semmit”. Van, aki arról írt „ne a rókák meggyilkolása legyen a cél, hanem más humánus megoldás keresés”. Egy tapasztalat szerint az élő csapda viszont nem működik, a kamerán látható, hogy simán elsétált mellette a róka.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...