11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ungvári Attila bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon

Remekül szerepeltek a magyar judósok a szófiai Európa-bajnokság második versenynapján: Özbas Szofi és Ungvári Attila is bronzérmet szerzett, ezzel megszületett a kilencvenkilencedik és a századik magyar Európa-bajnoki érem!

Városunk büszkesége, a Győri AC sportolójaként pályafutása harmadik Eb-bronzérméért az ukrán Hievorh Manukjannal akaszkodott össze, akinek az eredménylistáján még csak egy világkupán szerzett harmadik hely szerepelt.

Első találkozójukon a 33 éves „Karvaly” sokat kezdeményezett, riválisa két intést kapott a rendes mérkőzésidőben, de mivel értékelhető akció nem történt, jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből 1 perc 23 másodperc pergett le, amikor a magyar dzsúdós egy indítást megkontrázva földre vitte tíz esztendővel fiatalabb ellenfelét, és vazaarival nyert.

Ungvári – akinek tavaly visszavonult bátyja, Miklós már férfi kapitányként ült a szőnyeg mellett – a 2010-es bécsi és a 2019-es minszki kontinenstorna után harmadszor állhatott fel az Eb-dobogó harmadik fokára, és egyben a magyar dzsúdósport 51. bronzérmét gyűjtötte be.

A vasárnapi záró napon magyar részről 90 kilóban Tóth Krisztián és Gőz Roland, 100-ban Vég Zsombor, +100-ban pedig Sipőcz Richárd lép tatamira a bulgáriai Eb-n.

A Sportrádiónak Ungvári Attila bevallotta, kicsit félt az ukrántól az Eb-bronzmeccs előtt. „Nagyon kellemetlen ellenfél, picit féltünk is tőle, megvallom őszintén. Viszont sikerült egy jó taktikát kidolgoznunk ellene, ez a bronzmeccsen jól is működött. Volt egy-két veszélyesebb indulása, de ezeket leszámítva kézben tudtam tartani a meccset. Talán kicsit megfőtt, elfáradt a végére a srác, utána jött egy hiba, amiből én tudtam beforgatni” – idézte fel az ukrán Hievorh Manukjan elleni bronzmérkőzést a ceglédiek 33 esztendős büszkesége, Ungvári Attila.

„Olyan srác, aki szeret közel jönni, berobbanni, derékra fog. Nekem nagyon kellemetlen. Ezt próbáltuk úgy hatástalanítani, hogy csak előre, előre megyek. Egy tapodtat se hátra. Megpróbáltam bal kézzel vagy jobb kézzel keresztbe a hajtókát fogni, mindegy, csak előre, előre, előre folyamatosan. Próbáltam folyamatosan pumpálni, rázni, mozgatni addig, amíg el nem fárad. Ilyen négy perc környékén éreztem azt, hogy talán kezd picit üveges lenni a tekintete és annyira már nem hisz” – emlékezett vissza a pályafutása harmadik Európa-bajnoki bronzérmét szerző dzsúdós. Ungvárit egyedül az aranyérmet szerző grúz, Tato Grigalasvili tudta legyőzni Szófiában.

„Elégedett vagyok a bronzzal. Attól a grúz sráctól kaptam ki, aki végül meg is nyerte a versenyt. Találkoztam már vele többször is, egyetlen apró kihagyás elég a dzsúdóban ahhoz, hogy kikapjunk, sajnos ez történt most. Így pedig nem is volt lehetőségem javítani. Egyetlen számára nagyon jó momentumot elkapott, alám rúgott egyet, és onnantól ütemet fogott – azt hiszem, védhetetlen dolog volt. Szeretném nagyon elkapni már ezt a grúzt, nagyon ügyes gyerek, minden hájjal megkent, de azt hiszem, ahogy az első kettő meccsen, vagy a visszameccsen, esetleg a bronzmeccsen tudtam küzdeni, azzal lehetne ellene is esélyem” – tekintett előre a Sportrádiónak nyilatkozott Ungvári Attila.

CSELGÁNCS, EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA
FÉRFIAK
81 KG
1. Tato Grigalasvili (Grúzia)
2. Matthias Casse (Belgium)
3. UNGVÁRI ATTILA és Sami Chouchi (Belgium)
… Rajkai Róbert helyezetlen

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...