5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Gyufából készült el a Ceglédi Nagytemplom

Száztízezer gyufaszálból készült el a Titanic, de az Eiffel torony vagy a birodalmi csillagromboló sem áll kevesebb gyufaszálból a ceglédi Kovács Péter birodalmában, ahol egymás mellett sorakoznak a bámulatos, aprólékos munkával elkészült, méretarányos makettek. Az alkotások száma nemrég tovább bővült, elkészült ugyanis a Ceglédi Református Nagytemplom mása, amihez Péter ötvenezer gyufát használt fel. – írta meg a 24.hu.

Mivel Cegléden él szeretett volna az alkotó egy lakóhelyemhez köthető munkát is elkészíteni Kovács Péter, akinek első munkája öt évvel ezelőtt egy Boeing 747-es repülőgép volt harmincötezer gyufa felhasználásával, majd azt a Titanic követte, aztán sorban jöttek az alkotások: egy vw t1 kisbusz, az Eiffel torony, egy uh1 helikopter, a birodalmi csillagromboló és most lett kész a Ceglédi Református Nagytemplom.

A makett 1 méter széles 1.25 méter hosszú és 1.35 méter magas lett. Hungarocellből állította össze, erre faragasztó segítségével mintegy ötvenezer darab gyufaszálat ragasztott. Próbálta méretarányosan megcsinálni, ugyanúgy, ahogy a többi alkotását. Mindegyik makett egy kisebb műanyag makett alapján készült, de a templomot helyben készített fotók segítségével alkotta meg. Tavaly karácsonykor kezdte el és nemrég fejezte be, tehát nagyjából négy hónapig dolgozott rajta.


Már készül a következő alkotás, egy birodalmi csillagromboló, ami száznegyven-százhatvanezer darab gyufaszálból áll jelenleg, de még nincs is kész teljesen. Ezután, ha sikerül befejeznie, a Fekete gyöngy vitorlás vagy a Victory vitorlás hű mása következik.

Péter azt is elárulta, szeretne egy állandó kiállítást a városban.

A vele készült interjú a 24.hu oldalán olvasható itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...