13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Laskafesztivál extrém sportnappal

A XIII. Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet Détári-Lukács Ágnes, a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Zrt. ügyvezető-igazgatója és Kővári Roland társszervező, BMX sportoló tartottak június 2-án.

A ceglédi laskafesztivál története egy 2003-ban Czigle Fesztivál néven rendezett eseményben gyökerezik, ami 2008-ban vette fel a Laskafesztivál nevet. „A fesztivál alapja ugyan a híres ceglédi pásztorétek, a laska tovább örökítése, de időnként programelemeiben megújul. 2013-ban lovassport csatlakozott hozzá, és hét éven át Ceglédi Laskafesztivál és Ceglédi Vágta néven várta a szórakozni vágyókat. Majd két vírushelyzetben eltöltött nyár következett. A ceglédi lokálpatriotizmust bizonyítja, hogy „Karanténlaska”, illetve „Online-laska” név alatt, ezekben az években is több mint negyven csapat főzte meg otthonában a laskát, és hozta be a zsűrinek megmérettetésre.

Az idei változás, hogy a Vágta helyett az extrém kerékpározás világára épülő Ceglédi Extrém Sportnapok társszervezői leszünk. Mindig is feladatunk volt, hogy a fiatalokat elhívjuk a fesztiválra, és továbbadjuk nekik örökségünket. Lehet, hogy pont az extrém sport lesz a kulcs hozzájuk? Most még bizonytalanok vagyunk, mert első rendezvénynél természetes, hogy vannak kétségeink. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy egy új programnak legalább három év kell, hogy bebizonyítsa, meg tudja-e vetni a lábát, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Az Extrém Sportnapok megszólítja a legifjabb látogatókat. Számos gyerekeknek szóló programot is tartalmaz, a Lego Landtól kezdve a festékbomba dartsig, Exatlon ninja pálya, képregénykészítő workshopon át az óriás kifestőig. Számos olyan elem csatlakozik hozzá, ami nem konkrétan a bicikliről szól, de illik ehhez a stílushoz. (Gördeszka-bemutató, Parkour show stb.) Ahogy a társzervezőtől, Kővári Rolandtól tudom, megmozdul az ország bringás társadalma, és Ceglédre jön a június 10-i hétvégén.

A zenei kínálatot is folyamatosan igazítjuk, újítjuk. Idén az igazán fiatal közönségnek szeretnénk kedvezni az Alee-val és a Carson Comával. Itt lesz velünk Korda György és Balázs Klári, akiket ugyanúgy szeretnek a fiatalok és korosabbak egyaránt, és akiket már nagyon várt a ceglédi közönség. Valamint olyan sztárokat köszönthetünk többek között színpadunkon, mint a Konyha, Magna Cum Laude, Bye Alex és a Slepp és a Bagossy Brothers Company. A pénteki napot helyi csoportok táncbemutatóival kezdjük, és helyi DJ-vel zárjuk. A kisszínpadon az Utcazene Fesztiválok nyertesei és helyi zenekarok kapnak helyet. Idei díszvendégünk Abony, akiket mind a színpadra, mind a kiállítói sorra, mind a főzőcsapatok közé nagy szeretettel várunk.

Cegléd városából három napon át ingyenes buszjáratot működtetünk a helyszínre, de érkezhetnek
a vendégek vonattal és kerékpárral is, melyeknek igyekszünk megfelelő tárolót biztosítani. Ez utóbbit különösen fontosnak érezzük, hiszen szervezőként több lépéssel teszünk a környezetvédelemért, ezért vezettük be a kimért italok fogyasztásához az újra használható repoharakat is.

A fesztivál programja, helyszínének adottsága (a tóval és a fürdő közelségével együtt) egész hétvégés programot kínál a helyieknek és távolról érkezőknek egyaránt. Nagy örömünkre évről évre érkeznek hozzánk az ország különböző pontjairól vendégek. Elmondhatjuk, hogy a XIII. Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok igazi családi program. Legfőbb célunk, hogy az összes generáció megtalálja benne a magának valót a gyerekprogramoktól kezdve, a zenei produkciókon keresztül, az étel-italkínálaton át a közösségépítő főzőversenyig. A rendezvény jelentse a felhőtlen szórakozást,a kikapcsolódást, a közösségek találkozását és nyár nyitását.” – fogalmazott Détári-Lukács Ágnes a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....