12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Biztosított a vízellátás a térségben

A hőségben megemelkedett vízfogyasztás miatt nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható 10 Pest megyei településen. Az érintett települések: Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka. A Duna Menti Regionális Vízmű emiatt arra kérte a lakosságot, hogy törekedjenek az ivóvíz “ésszerű felhasználására”, korlátozzák a nem létszükségletű felhasználást. Nemrég Jászberényben kellett elrendelni vízkorlátozást.

Kurdi Viktort, a Cegléden és környékén ivóvízellátást biztosító Bácsvíz Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük az itteni helyzetről.

– Cegléden és környékén a Bácsvíz Zrt. ellátási területén várható-e hasonló korlátozás, ha elhúzódó lesz a kánikula?
– A BÁCSVÍZ Zrt. működési területén a vízellátó rendszerek kapacitása elegendő és képes kielégíteni a hosszabb aszályos és kánikula időszakok várható vízigényeit is. Fontos azonban megemlíteni, hogy ha valahol a rendszeren műszaki meghibásodás következik be, akkor kánikula időszakban is előfordulhat részleges vízhiány. A hibák javítását igyekszünk a legrövidebb szolgáltatáskieséssel járó módon elvégezni és a javítás idejére ivóvizet egyéb módon biztosítani.

– Hogyan készülnek fel az ilyen problémákra? Milyen lépéseket tesznek az elkerülésére?
– Egyrészről az új beruházási igények esetén megvizsgáljuk az ellátó rendszer képességét és ha szükséges, akkor előírjuk a szükséges kapacitásnövelő fejlesztések megvalósítását is. Másrészről pedig a hőségriadós időszakban a nagyobb területeket érintő hálózati munkákat átütemezzük.

– Milyen lakosságot érintő információt tart még fontosnak megosztani velünk?
– Ajánljuk kedves ügyfeleink figyelmébe a legújabb e-számla akciónkat, mely során nettó 3 ezer Ft jóváírásban részesítünk minden lakossági felhasználót, aki ezt a környezetbarát és költségtakarékos megoldást választja. További részletek a honlapunkon.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...