13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Milyen hűtőt válasszunk vendéglátó egységünkbe?

 

 

 

Amennyiben vendéglátó-ipari egységet üzemeltetünk, megkerülhetetlen dolog a megfelelő hűtőberendezés kiválasztása. Itt ugyanis sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve ezek az eszközök, mint a háztartási használatban. Kövesse Ön is az útmutatónkat!

 

Tervezzünk hosszú távra

 

Az ipari hűtőberendezések minden esetben egy nagy összegű beruházást fognak felemészteni, így érdemes megfelelően körüljárni a témát a döntés előtt. Nagyon fontos, hogy a kívánalmainknak megfelelő teljesítményű és méretű terméket válasszunk.

 

Emiatt az eszköz megfelelő kvalitásain semmiképpen ne spóroljunk, és tekintsük egyfajta befektetésként ezt a vásárlást! Így fogjuk tudni elérni azt, hogy a számunkra leginkább ideális hűtőt tudjuk kiválasztani.

 

Ez persze elsőnek nem tűnik túlságosan bonyolult műveletnek. Az igazság azonban az, hogy rengeteg paramétert kell mérlegelnünk annak érdekében, hogy ne bánjuk meg a választásunkat. Ehhez pedig egy hűtéstechnikai szakembert sem árt adott esetben igénybe venni, hiszen így minden bizonnyal jól fogunk dönteni. 

 

Ennek hatására mind a kiválasztás, mind a beüzemelés gördülékenyen fog menni, mely sokat segíthet a folyamaton. Emiatt pedig biztosan úgy fogjuk érezni, hogy megérte a plusz kiadást ez a procedúra, hiszen rengeteg terhet le tud venni a vállunkról.

 

Miben különbözik a háztartási hűtő az ipari változattól?

 

De tulajdonképpen miért is van nekünk szükségünk az ipari megoldásra? Tehetjük fel jogosan a kérdést, így a két hűtőtípus közötti differenciát is célszerű szemügyre vennünk. Első legfontosabb különbség a tárolókapacitásuk mértékében van. 

 

Mivel egy étteremben, ahol nagyobb mennyiségben történik az ételek előállítása, sokkal több alapanyagra van szükség, így tárolóhelynek is kell lennie hozzá. Ezenfelül sok ilyen berendezésben szabványméretű polcok találhatóak, melyek megkönnyítik az átjárhatóságot a hűtők között.

 

A háztartási hűtőberendezésekben általában gyengébb kompresszor található, mely nem képes olyan mértékű hűtést előállítani, amelyre ipari körülmények között szükség lenne. Ez pedig hőmérséklet-ingadozást jelenthet, aminek hatására az elkészült ételek minősége is ingadozó lehet. 

 

Ezt pedig mindenféleképpen érdemes elkerülni egy vendéglátó egység esetében, hiszen könnyen eltántoríthatja a visszatértő vendégeket az újbóli fogyasztástól. Ezenfelül a háztartási hűtőkben az ajtón lévő tárolórekeszekhez már nem mindig jut elegendő hűtés, mely szintén negatív hatással lehet az ott lévő élelmiszerekre.

 

Figyeljünk az előírásokra

 

Ipari felhasználás során számos előírásnak kell megfelelnie a konyhánknak, így minden tényező arra utal, hogy nem úszhatjuk meg az ipari hűtőre történő beruházást. 

Szeretne ilyen eszközt beszerezni? A Nagykonyhai.com Webáruház ipari hűtő kínálatában biztosan megtalálja az Ön számára ideális berendezést. Reméljük tudtunk segíteni abban, hogy hogyan és miként érdemes hűtőt választania a vendéglátó vállalkozásába.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...