20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Kirakótoll a gyémántszemes kirakózás megkönnyítésére

 

 

Általában, amikor lesz egy hobbink, nagyon sok időt kell áldoznunk arra, hogy beszerezzük az adott hobbihoz az összes hozzávalót, kelléket. Ez azonban nincs így a gyémántszemes kirakókészletek esetében, ahol a készlet tartalmaz minden szükséges eszközt, amely nélkülözhetetlen ezeknek a csodás képeknek az elkészítéséhez.

 

A gyémántszemes kirakókészletek világa

 

Napjainkra számos új kikapcsolódási forma látott napvilágot, ezek közül jó néhány a kézműveskedéshez köthető. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kirakói az egyik legnépszerűbb termékek, korosztálytól függetlenül gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt kedvencei lettek.

 

Nevét onnan kapta, hogy egy adott képet vagy festményt apró, csillogó kövecskékből kell kirakni. A kövek különböző kialakításúak, mint ahogy a gyémántokat is máshogy csiszolják, léteznek kör, négyzet vagy speciális alakú kirakók. Másrészről pedig olyan ragyogó a csillogásuk, mint a gyémántszemeknek, innen is ered az elnevezés.

 

Kirakótollal könnyebb

 

A gyémántszemes kirakókészletek tartalmaznak minden szükséges eszközt a csodálatos képek elkészítéséhez. Ez azt jelenti, hogy minden készletben találhatsz elegendő mennyiségű követ minden színben. Ha netán kiborulna vagy elveszne néhány darab, akkor sincs gond, mert vannak tartalék elemek is. Ha nem használod fel őket, később jól jöhet egy másik kép elkészítésénél.

 

A készletben ott egy különleges eszköz, a kirakótoll, vagy más néven kirakóceruza. A csomag tartalmaz egy viaszlapocskát is. Amikor elkezded a munkát, akkor csak annyit kell csinálnod, hogy hozzáérinted a tollat a viaszhoz, ettől az egy kicsit ragadósabb lesz, így nagyon könnyen és gyorsan fel tudod “emelni” vele az adott színt, amelyet kiválasztottál a munkád elkészítéséhez. És rá tudod illeszteni a kép megfelelő részére. A készlet egy kis tálcát is tartalmaz, ebbe öntheted azokat a köveket, amiket épp ki szeretnél rakni.

 

Kötetlen szórakozás

 

A gyémántszemes kirakózás közben nem vagy semmihez sem kötve. Nincsenek szabályok, amelyeket meg kell tanulnod vagy követned kell. Akkor kezded el és olyan ütemben folytatod a munkát, ahogy szeretnéd és ahogy az időd engedi. Ha gondolod, akkor csak egy részletet raksz ki, vagy kiválaszthatsz egy konkrét színt és azzal kezdheted. A lényeg azon van, hogy élvezd ezt a kreatív technikát, merülj el benne, töltődj fel!

 

A képet védi egy fólia. Amikor elkezded a munkát, akkor leveheted a fólia egy részét, ahol épp dolgozni szeretnél, de akár az egész fóliát eltávolíthatod. A gyémántszemes kirakózás igényel némi kézügyességet, de inkább azt lehet mondani, hogy a legfontosabb a türelem. Ha kezdőként állsz neki ennek a kreatív technikának, akkor végezz először önvizsgálatot!

 

Csináltál-e már korábban bármilyen, monotonitást igénylő kézműves alkotást? Ide lehet sorolni akár a puzzle kirakózást is vagy bármilyen gyöngyfűzést. Ha sosem szerettél ilyen molyolós, hosszan tartó tevékenységeket végezni, akkor be kell valljuk őszintén, ez nem a te hobbid, utána kell nézned valami másnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....