2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Rossz szomszédság – kutyákkal

Egy, az Öregszőlőben élő lakos fordult lapunkhoz azzal, hogy évek óta problémát, sőt anyagi kárt okoznak neki a szomszédja szabadon tartott kutyái, de – mivel a gazdival nem jutottak dűlőre – nem tudja, kihez fordulhatna segítségért.
“Évek óta fennáll egy probléma, amire egyre kétségbeesettebben keresnék megoldást, de nem tudom kihez fordulhatnék. Van egy szomszédom, aki szabadon futtatja a kutyáit minden reggel. Eddig 2, most 5 vagy 6 német juhászt. Idén csináltuk meg a kerítést, de annyira agresszívan támadják a mi kis kutyánkat, hogy már lassan azt is szét harapják. Zárt téglakerítésre nincs pénzünk, a drótkerítés meg nem sokáig bírja a támadásukat. Nem tudom, kihez fordulhatnék segítségért. A gazdával beszélni sajnos nem opció.” – írta olvasónk.
A szomszédjog szerint a “tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné”. Ha a személyes egyeztetés nem vezet eredményre, akár birtokvédelmi eljárás lefolytatását is lehet kérni a helyi jegyzőtől.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...