4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Jansik Szilárd győzelemre vezette a csapatot

A magyar férfi vízilabda-válogatott végig vezetve, 11–8-ra múlta felül Montenegrót, és életben tartotta éremszerzési álmait. A meccs hőse a ceglédi nevelésű csapatkapitány Jansik Szilárd volt, aki öt góllal járult hozzá a magabiztos sikerhez.
A szerbek elleni kivételes bravúr (16–7), és két kötelező győzelem után a spliti Európa-bajnokság negyeddöntőjében Montenegró volt a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele.
Az első negyedben Német Toni emberelőnyös húzásáról a videóbíró derítette ki, hogy bent volt, így 27 másodperc után már vezetett is Varga Zsolt csapata. Averka egyenlítése után Angyal szétlőtte a jobb felső sarkot, Konarik Ákos pedig egy rá jellemző ütemtelen lövéssel a jobb alsóba vágta a harmadik magyar gólt a negyed végén. (3-1)
A második negyedben kétszer büntetőből és egyszer előnyből volt eredményes az ellenfél, de mivel a magyar oldalon Manhercz is értékesített egy ötméterest, Jansik pedig öt méterről bombázott a kapuba, 5–4-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző a félidőre.


A harmadik negyedben a remekül küzdő, sokat és lendületesen úszó, a védekezésből és a támadásból a részét egyaránt kivevő Jansik duplájára – a második gólja előtt egy megúszást fejezett be – csak Averka válaszolt, így a zárónegyed 7–5-ös magyar vezetéssel kezdődött.
Az utolsó 8 perc előtt Zalánki elhozta a labdát, aztán beúszott centerbe, ahonnan fordulásból egy védővel a nyakán a kapuba passzolt. Ekkor alakult ki először 3 gólos különbség a két nemzet között. Egy gyors labdaszerzés után Manhercz gondoskodott arról, hogy egy perc alatt két magyar gól legyen, ekkor már, vagyis 9–5-nél érezni lehetett, hogy ez a meccs megvan. Pláne, amikor Vogel Soma egy hárított büntetővel megkoronázta nagyszerű saját teljesítményét, így maradt az állás.
Radovic gólja négy perccel a vége előtt azt jelentette, hogy először talált a kapuba Montenegró akcióból. Szpajics még közelebb hozta a riválist, Varga Zsolt azonnal időt kért, hogy rendezze a sorokat. A következő magyar támadásból Jansik Szilárd hét méterről egy varázslatos ejtéssel helyezte a kapuba labdát, így a 10–7-es előny már végképp megnyugtatónak látszott. A rivális lőtt még egy gólt, Jansik pedig most egy megúszás után közelről ejtett hajszálpontosan, ezzel beállította a 11–8-as végeredmény.
A meccs után az M4-nek Jansik Szilárd arról beszélt, hogy hatalmas öröm van bennük, mert a vb-kudarcból érkeztek. Örült annak is, hogy a taktikai utasításokat végig betartották, és csapatként mentek előre. A mostani csak egy köztes cél, mennek tovább. Az elődöntőben a világbajnok spanyolok jönnek, miután 9–5-re verték a görögöket.

Eredmény: Magyarország–Montenegró 11-8 (3-1, 2-3, 2-1, 4-3)
Magyar gólszerzők: Jansik 5, Manhercz 2, Német, Angyal, Konarik, Zalánki 1-1

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....