7.4 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Kecskeméti Krisztián világbajnoki ötödik helyezése

Szeptember 10-13. között került megrendezésre a felnőtt világbajnokság Belgrádban. Kötöttfogásban 50 ország birkózói mérték össze a tudásukat 10 súlykategóriában. A Ceglédi VSE versenyzője Kecskeméti Krisztián a 60 kg-ban lépett szőnyegre. Krisztián az első fordulóban a 16 közé brazil birkózóval kezdett. A rajt remekül sikerült, bő két perc alatt technikai tussal 9-0-ra győzött. A nyolcaddöntőben kirgiz birkózó következett. Az Ázsia-bajnokkal Krisztián nem bírt és végül technikai tussal 8-0 arányú vereséget szenvedett. Mivel a kirgiz meg sem ált világbajnoki címig, így Krisztián a vigaszágon folytathatta. Itt amerikai versenyzővel küzdött meg a bronz csatába kerülésért. Krisztián nagyszerű, magabiztos birkózással még az első menetben 9-0-ás technikai tus győzelemmel jutott tovább.

A bronzmérkőzésen az igen erős 2021. évi ázsia-bajnok kazah versenyző következett. Krisztián ezen a mérkőzésen is jól kezdett és az első menetben igaz a bírók őt intették, de a lenti helyzetből vissza támadt és egy fej lefogásból 1 pontos akciót ért el. Az 1-1-es állással ő vezetett. A második menetben ellenfele kar elvezetéssből derékra támadott amiből le is vitte és mivel a karja beszorult meg is pörgette. Majd állásból egy derékra támadásból kiléptette ellenfele és így kialakult a 7-1 -es végeredmény. Így Krisztián eddigi legjobb eredményét érte el felnőtt világversenyen az olimpiai súlykategóriában megszerzett világbajnoki 5. helyezéssel. Amennyiben a jövőben is töretlen lesz a fejlődése hamarosan megszülethet az első érme is.

Eredmény: 60 kg  5.  Kecskeméti Krisztián

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...