12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Idős asszony pénzét vette el erőszakkal

Egy 53 éves férfi tett feljelentést 2022. július 15-én, miután 75 éves édesanyját kirabolták. Egy nőismerőse – kihasználva figyelmetlenségét és időskori demenciáját – beosont a hálószobájába, majd a szekrényben lévő táskában tartott pénztárcájából kivette az előző nap megkapott nyugdíjat. Az idős észrevette és próbálta visszaszerezni, ám a nő ráfogott a kezére, dulakodtak, majd a földre estek.

Egy elhullajtott húszezres maradt csak a 171.500 forintos nyugdíjból.

Az áldozat – demenciája okán – nem tudott sok segítséget adni a felderítéshez, a nőismerőse nevét nem tudta, ezért a ceglédi rendőrök más vonalon láttak hozzá az azonosításhoz: házi kedvence alapján igyekeztek szűkíteni a kört. Az egyik, kutyáját rendszeresen sétáltató nyomozó emlékezett egy, hasonszőrű nőre, akinek csuklójára 5 órával később otthonában kattintották a bilincset.

Az elrabolt 151 ezer forint nyugdíjból az ágyneműtartóban 149.500 forintot megtaláltak, lefoglaltak és visszaadták a 75 éves áldozatnak.

A ceglédi nyomozók arra is fényt derítettek, a tettes és áldozata néhány hónappal azelőtt találkozott össze. A beszélgetni, ismerkedni szerető szépkorú egy-két alkalommal kávézni is meghívta magához. Egy idő után egy-egy ezressel kisegítette ideiglenes pénzzavarában, valószínűleg ilyenkor figyelhette ki a nő, honnan, mennyit vesz elő az idős. 2022 májusában eltűnt 130 ezer forintja, bár később nem emlékezett, hogy valaki elvette tőle, elköltötte, vagy valahova elpakolta, de már nem tudta, hova, -ezidáig.

A 45 éves asszonyt a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének, testi sértés, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. „Őszintén mondom, nem tudom miért csináltam az egészet és nagyon sajnálom” – nyilatkozta, bár a pénz egy részét elköltötte élelmiszerre.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 45 éves, ceglédi P. Zoltánné ellen folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Borítókép: Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....