13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Okirat-hamisítás

A ceglédi rendőrök befejezték annak a 48 éves újszilvási férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint bejelentette vezetői engedélyének elvesztését, ezért annak pótlásaként újat kapott. Az igénylésnél azonban azt az el nem hanyagolható tényt nem közölte, hogy jogsiját valójában ittas vezetés miatt elvették – ez bizony okirat-hamisítás.
Nem véletlenszerű, hanem célirányos volt az abonyi járőrök 2022. május 7-ei igazoltatása. A megállított autót többször látták már a helyi ivó előtt parkolni, 48 éves sofőrjét meg is szondáztatták, nagy meglepetést nem okozott az eredmény: pozitív. A vezetői engedélyt a helyszínen elvették, majd intézkedtek vezetésre való jogosultságának szüneteltetésére, ezt a kormányhivatal az okmány visszavonásával rendezte.
A férfi azonban öt nappal később bekocogott a kormányhivatalba, és azzal az indokkal, hogy a vezetői engedélyét elvesztette, újat igényelt. Az ehhez szükséges jegyzőkönyvben zokszó nélkül – büntetőjogi felelőssége tudatában – kijelentette, hogy jogosítványát nem rendőri intézkedés alkalmával vették el, valamint nyilatkozata a valóságnak mindenben megfelel – legalábbis szerinte. Időközben azonban a rendszerben összefutottak a nevéhez és adataihoz tartozó szálak: kiderült a turpisság, ezért a kormányhivataltól feljelentés érkezett, miután felfedték a hamisítást.
A 48 éves férfi a terhére rótt bűncselekményt elismerte, egyben elmondta, hogy nem szerette volna elveszíteni a munkáját, ezért igényelt hazugságával egy másikat. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfival szemben a közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...