6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Milyen felszereléseket érdemes beszerezni macska mellé?

 

Mikor egy cicus kerül a házhoz, bizony pár dolgot mindenképpen érdemes beszerezned, ha azt szeretnéd, hogy a kis dorombolód jól érezze magát, ne unatkozzon és egészségesen teljenek a napjai.

Hiszen ezek a lények még mindig vadászok, hiába élnek olyan sok ideje az emberek közelében, illetve az emberekkel. Emellett pedig pontosan ugyanúgy, mint nekünk, kétlábúaknak, nagyon fontosak a külvilág ingerei. Ők sem szeretnek folyton unatkozni. Ha ezt érzik, akkor keresni fognak maguknak valami olyan elfoglaltságot, aminek láttán nem biztos, hogy a gazdi mosolya őszinte lesz.

Alapfelszerelésekkel a cicusod jóllétéért

A Falatozoo.hu állateledel webáruház macskafelszerelések kínálatában játékok, macskabútorok, nyakörvek és különféle tálak között válogathatsz. Az alapvető felszerelési tárgyakkal biztosíthatod a cicusod számára az optimális körülményeket. Ezekkel nagymértékben hozzájárulhatsz a barátod testi és lelki jóllétéhez.

A megfelelő etető- és itatótálakat egy állandó helyre érdemes tenned, ahol a kis vagy már nagyobb tappancsosod nyugalomban el tudja fogyasztani az egészséges és jó minőségű táplálékait. Mindig legyen számára tiszta víz is odakészítve. Külön figyelj oda az ivartalanított vagy az idősebb macskára, náluk különösen fontos a megfelelő folyadékmennyiség bevitele. Kánikulában ez fokozottan érvényes. Jól jöhetnek az ivókutak vagy egy automata etetőberendezés, mivel hasznosak és ötletesek is.

Óvd a lakásod berendezését kaparófával és cicabútorokkal

A benti cicusoknak is szükségük van elegendő mozgásra. Nekik kifejezetten érdemes macskabútort vásárolni, ami egyben kaparófaként is funkcionálhat. Mert kérem szépen, bizony azokat a csodálatos és éles macskakarmokat nagyon fontos ám kaparással karbantartani. Ezt a természetes manikűrözést a kinti macskák nagyon könnyen elvégzik jártukban-keltükben. A négy fal között lakó bársonytalpúaknak viszont mindenképpen érdemes biztosítani egy-két speciálisan kialakított kaparófát. Ha nem ezt teszed, akkor bizony ezek az okos kis jószágok nagyon kreatívak tudnak lenni, és garantáltan azon a berendezési tárgyon végzik el a karomápolást, amin nem kellene.

A kaparás náluk a stressz levezetése miatt is fontos. Az igazán nagy választékból a lakás bútorzatához illeszkedő vidám és ötletes macskabútorokkal ráadásul kimutathatod, mennyire is szereted a cicusod. Hidd el, értékelni fogja.

Sok impulzus érje!

Mindig a puhatappancsosod jelleme szerint válassz játékot. Ezek a szobaszőrmókok imádnak vadászni és a különféle játék egereket vagy madárra emlékeztető tollas macskapecákat elkapni. Vannak, akik a labdákért lelkesednek és előszeretettel bányásszák ki még a bútorok alól is. A lényeg, hogy mozogjon sokat, mert ez alapvető az egészség fenntartásához és a jó kedélyállapothoz. Pont, mint a kétlábúaknál. A cicusokkal igazán szórakoztató a játék, mindannyian garantáltan jobban fogjátok magatokat érezni utána.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...