3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Alközponttá vált a Ceglédi KKSE

A Magyar Kézilabda Szövetség az idei évtől újra strukturálja az országos utánpótlás rendszerét. Ennek alapján az országban, – a férfi szakágban – két képző központot hoz létre: Tatabányán és Dabason. Ami viszont számunkra örömteli hír, hogy a Ceglédi KKSE is bekerült azok közzé a kiemelt egyesületek közé, akik alközpontként kapcsolódnak be az új rendszerbe.

A remek sportdiplomáciai siker apropóján Kis Róbertet, az alközponttá avanzsálódott Ceglédi KKSE elnökét kértük, foglalja össze mi vezetett az MKSZ kiemeléséig:
„Óriási elismerés ez az egyesület és Cegléd város számára is, hiszen az alközponttá válás egy független visszaigazolás arról, hogy minőségi munka folyik a Ceglédi KKSE-ben. Azt gondolom, hogy siker kulcsa az a munka, amit 4 éve egyik fő célként tűztünk ki: újra olyan pezsgő utánpótlás életet kialakítani a ceglédi kézilabdában, amely az egyesület patinájához méltó. Jó úton járunk, de munkának, a bázis növelésnek és a még inkább profi modell megvalósításának folytatódni kell. Óriási szerencsém van, hiszen olyan remek testnevelőkkel és szakedzőkkel dolgozhatok együtt, akik szintén mindig fejlődni akarnak és azon munkálkodnak, hogy az egyesületben játszó gyermekek tovább fejlődjenek a Ceglédi KKSE égisze alatt. Összeségében úgy gondolom ez a remek hír, még csak a kezdet, továbbra is a megkezdett fejlődés útján szeretnénk haladni és egy olyan – utánpótlásban is erős – klubbot megálmodni, amire Cegléden túl is felkapják a fejüket.”

Varga Pétert, mint a Ceglédi KKSE utánpótlás vezetőjét és a most létrejött alközpont vezető edzőjét kérdeztük a változásokról és az eddigi elért eredményekről.
Varga Péter az aktív kézilabda éveinek a végén, már tudatosan belekóstolt a helyi utánpótlás képzésébe, mint edző. 2013-ban, tehát közel 10 éve dolgozik a ceglédi kézilabda jövőjéért. Az évek folyamán szinte az összes korosztályban dolgozott, végig járta a ranglétrát és ma már a Ceglédi KKSE utánpótlás vezetője. Az alközpontba rá is újabb nemes feladatok várnak.

– Mi irányította az edzői pályára?

Részben tudatosan, de egyben a sors is úgy hozta, hogy viszonylag fiatalon, már az első „edzős” évemben Cegléden, a serdülő csapattal kezdhettem el dolgozni. Megtalált fiatalon a lehetőség és még az aktív NB I-es játék mellett elvállatam a munkát a srácokkal. Életem egyik legjobb döntése volt ez, hiszen azóta is a mindennapjaimat tölti ki a gyermekek sportra nevelése.

– Mi az edzői hitvallásod?

Szerencsés ember vagyok, hiszen – nem is szeretném név szerint sorolni – de sok jó edzővel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tudtam tanulni és már fiatalon játékosként volt egy olyan alapom, amire az évek folyamán mindig tudtam támaszkodni. Én vállalom, nem vagyok egy egyszerű természet, az edzői hitvallásomban a klasszikus stílust képviselem, a munkában hiszek! Viszont büszke vagyok rá, hogy évről-évre az munka, amit elvégzünk edzőtársaimmal itt Cegléden, azt visszaigazolják a tőlünk független oldalak is, mint ahogy most a Szövetség is. Ami talán az egyik legfontosabb számomra még, hogy ezeket a srácokat az életre is nevelni kell! Ezt is próbálom mindig szem előtt tartani.

– Részleteznéd, hogy mi az a munka, amit most is elismertek az alközponttá válással?

Ami talán elsőre szembetűnő lehet az az, hogy minden évben bővül a sportolóink létszáma. Ezzel egyenesen arányosan, egyre szorosabb kapcsolat alakult ki az iskolák és az egyesület között. Fontos a szakmai tudás, így már a legkisebbeknél több testnevelő és szakedző foglakozik a gyermekekkel. Tehát összeségében évek óta törekszünk arra, hogy már tudatosan a tíz év alatti srácoknál elinduljon a klub bázisának szélesítése. Itt még sok esetben tömegsport jelleggel dolgozunk, az a legfontosabb mindenki számára, hogy megszeressék a gyermekek a kézilabdát. Azt gondolom, annak ellenére, hogy egyelőre az infrastruktúránk még nem volt a legkiemelkedőbb az alközpontok között, az elmúlt években elértük azt, hogy minden korosztályban: 9-től 20 éves korig versenyeztessünk csapatot. Itt jegyezném meg, hogy ezért is várjuk nagy izgalommal az új csarnokot, hiszen ezzel az óriási segítséggel is minden szinten előrelépést vízionálok a ceglédi kézilabdában.

– Milyen egyéb sikerekről tudsz még beszámolni?

Előremutató dolognak tartom, hogy a Török János Református Gimnáziumban megszületett sportosztályt. Ez egy nagyon friss kezdeményezés, hiszen most indultunk még csak szeptemberben. Az első sport osztályunkban 11 igazolt kézilabda játékosunk jár, amely újabb perspektívákat nyit meg a klub életében. Így most már az egész térségben nagy fejlődési potenciált tudunk felmutatni azoknak a gyermekeknek, akik szeretnék komolyabb szinten is űzni a sportágat. Az iskolával együttműködve, lehetőség nyílik a reggeli edzésekre is, így további fejlődést tudunk elérni a srácoknál. Emellett pedig jó alternatívát nyújthatunk azoknak az ifjú kéziseknek, akik nem kerülnek be az akadémiákra, mivel mi lehetőséget nyújtunk Cegléden arra, hogy az elvégzett munka eredményeképp a legmagasabb szinten űzhessék a sportágat. Ehhez a gondolatmenethez szeretném hozzáfűzni milyen büszkévé tesz az a tény, hogy olyan utánpótlás munka folyik Cegléden, amely eredményeképp évről-évre tudunk játékoskát adni a kiemelt akadémiáknak is.

– Alközponttá vált Cegléd, mit ad ez a város utánpótlás sportjának?

Most, hogy megtörtént ez az országos átstrukturálás, elindul országosan egy tehetségprogram, amely egyben egy kiválasztó is. A legtehetségesebb srácok bekerülnek a rendszerbe és ezentúl havi szinten képzőközponti, és ami ránk releváns: heti egy-két alkalommal egyéni képzés és képesség fejlesztés fog zajlani Cegléden. A végső célom az, hogy az utánpótlásunkban még minőségibb, még előre mutatóbb edzések legyenek. Számomra örök álom és egyben ez is a munkánk legfőbb küldetése, hogy a későbbiekben az alközpontunkból olyan helyi kötődésű gyerekek kerüljenek ki, akik a Ceglédi KKSE felnőtt csapatában is betudnak mutatkozni. Jó úton járunk!

 

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...