6.7 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

A pezsgő születése

 

 

Mit jelent ma a pezsgő? Ünnepet és csillogást. Ma ugyan már rengeteg típusát ismerhetjük, köztük exkluzív minőségűeket, valamint megfizethetőbb, elérhető árú márkákat is, az az egy azonban biztos, hogy a pezsgő mindenkit elvarázsol. 

 

Azt azonban már kevesebben tudják, melyik márkához köthető ennek a mennyei nedűnek a megszületése, és ez annak ellenére van így, hogy az egyik legnevesebb pezsgő büszkélkedhet ezzel a címmel. Ha téged is érdekel, melyik italhoz köthető az eredet, s még más érdekességről is szívesen olvasnál, tarts velünk, és olvass tovább!

 

A név kötelez

 

A Prémium Italnagykereskedés Online Dom Perignon kínálatát érdemes alaposabban szemügyre vennünk, ha meg szeretnénk ismerkedni a legelső pezsgő mai változataival. Ugyanis ez a prémium minőséget képviselő márka, ami szerte a világon jól ismert, kedvelt, s gyakorlatilag a neve egyet jelent a jó ízléssel, pontosan ez a márka, illetve az atya, aki úgyszólván felfedezte ezt az italt az emberiségnek, alapozta meg minden mai pezsgő létét.

 

Véletlenek márpedig nincsenek!

 

Legalábbis ezt vallják ma nagyon sokan. Az azonban egészen biztos, hogy a pezsgő nem szándékosan jött létre. A hordóban buborékozni kezdő bor lett az alapja a mai gyöngyöző alkoholnak, amely minden alkalmat képes még ünnepibbé varázsolni.

 

Kíváncsiság és parafadugó kellett a sikerhez

 

Ugyanis a silány minőségűnek gondolt bor az atyának köszönhetően nem került kiöntésre, mivel biztosnak gondolta, hogy figyelemre érdemes. Azonban ez még nem lett volna elég, ugyanis ha nem lett volna parafadugó, a csoda nem jöhetett volna létre.

 

Attól kezdve azonban, hogy rájöttek, mit is rejtenek valójában a hordók, a pezsgő titkát igyekeztek megőrizni. Ez azonban nem tarthatott sokáig, hiszen egy ilyen fantasztikus nedűre az egész világ kíváncsi volt. Attól kezdve, hogy a készítés módja ismertté vált, megszülettek az újabb és újabb márkák és velük a különböző pezsgőfajták, amelyeket ma is, gyönyörű poharakban szervírozva, különleges alkalmakkor és ünnepeinken előszeretettel fogyasztunk.

 

A pezsgőfogyasztás élmény!

 

Egy kolostorból indult hát világhódító útjára a pezsgő, hogy aztán olyan események kedvelt italává váljon, amelyek elég különlegesek voltak ahhoz, hogy onnan szó szerint minden ünnep méltó italává váljon. A sokféle változat lehetővé teszi azt is, hogy valóban bárki rátaláljon a kedvenc buborékos italára, amivel örömmel koccint szeretteivel, barátaival.

 

Az ünnepi időszak során is ez a legnagyobb mértékben keresett alkoholos nedű, ráadásul, ha szeretnénk, még a kicsik is csatlakozhatnak a felnőttes programhoz, hiszen számukra is készülnek ínycsiklandó gyerekváltozatok. Persze ezeket inkább hagyjuk meg nekik, az ő örömükre.

 

Ha pedig megkóstolnánk egy isteni koktélt, akkor is telitalálat lehet a pezsgő, hiszen ott a Mimosa, a Kir Royal, a Bellini, a Testarossa, hogy csak az ismertebbeket említsük. Pezsgőt választva egészen biztos, hogy mindenki talál számára megfelelő italt. Egészségetekre!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...