12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Élvezze otthona melegét szabadon!

 

 

Az energiafüggetlenség óriási szabadságot jelent a háztartások számára, mivel sem az energiaárak emelkedése, sem a fosszilis energiahordozók kimerülése nem érinti őket, így minden körülmény között korszerű, kényelmes és meleg otthon áll rendelkezésükre. 

 

Az optimális megoldás érdekében az energiafelhasználás, energiaellátás átgondolására, újratervezésére van szükség, ezáltal viszont nemcsak az új építésű családi és társasházak fűtése oldható meg környezetbarát, klímasemleges módon, de a meglévő otthonok felújítása is.

 

Felújítás a jövő védelmében

 

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében történő akár szolgáltatófüggetlen beruházások az egyéb előnyök mellett az ingatlan értékét is növelik, továbbá teljesítik az aktuális és jelenleg ismert, jövőbeli energiahatékonysági normákat. A STIEBEL ELTRON rendszertárolói alkalmasak a megújuló energiaforrásokból nyert fűtési hő vagy használati melegvíz előállítása esetén a hő tárolására, a hőszivattyús vagy szolár rendszerrel való kombinálásra.

 

A korszerű megoldások, az energiaellátás zöldenergiákból történő biztosítása révén nem kell lemondani otthona melegéről, kényelméről semmilyen körülmények között. A környezetbarát és fenntartható energetikai megoldások által felelősséget vállalhat, biztosítva ezzel gyermekei jövőjét. 

 

Meglévő otthonok korszerű felújítása

 

Az energiafelhasználás csökkentésének többféle módszere létezik, ezek kombinációja biztosítja a legjobb megoldást. A régebbi építésű ingatlanok külső határoló szerkezeteinek hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje által jelentős megtakarítás érhető el, azonban a fűtési rendszer korszerűsítésével kombinálva még gyorsabb lehet a beruházás megtérülése.

 

A megújuló energiaforrásokkal működtetett berendezések használatával nemcsak függetlenítheti magát a gáz-, olaj- és elektromos energia árak ingadozásától, hanem a környezet védelméhez, a fenntarthatósághoz is hozzájárulhat.

 

A hőszivattyúk lehetővé teszik a CO2-kibocsátás jelentős csökkentését, a modern hővisszanyerős szellőztető berendezések az energia akár 90%-át is visszanyerik, szolár vagy fotovoltaikus egységekkel kombinálva pedig igencsak hatékony, komplex rendszerek alakíthatók ki.

 

Használja a természet energiáját

 

Az épületek részleges felújításával, a meglévő gázkazán hőszivattyúval való kombinálásával is nagy energiamegtakarítás érhető el, és a fokozatos felújítás révén hasonló eredmény érhető el, mint a korszerű új építéseknél.

 

A korlátlanul rendelkezésünkre álló zöldenergiákat használó épületgépészeti berendezések komoly költségmegtakarítást tesznek lehetővé. A megfelelő rendszer kiválasztása nagy kihívást, szakértelmet igényel, azonban hosszabb távon megéri az árát. A hagyományos levegő-víz hőszivattyúk felújítás esetén is tökéletes megoldást nyújtanak. A legnagyobb energiamegtakarítást lehetővé tevő talajhő-víz hőszivattyús rendszerek a hagyományos radiátoros fűtési rendszerekkel is alkalmazhatók.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....