10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Hasznos eszközeink az őszi, téli hónapokban a kerti aprítók

 

 

Aki olyan szerencsés élethelyzetben él, hogy kertes házban töltheti mindennapjait, az egészen biztosan megtapasztalta már, hogy a házat körülvevő kert a kikapcsolódás és a feltöltődés ideális helyszíne is tud lenni.

 

Azonban az a felismerés is elkerülhetetlenül megtörténik, miszerint ez a csodálatos hely bizony nem kevés befektetett energiát is kíván azért, hogy szépsége, rendezettsége mindig olyan legyen, amilyet szeretnénk.

 

Lemetszett vagy letört faágak felhasználása

 

Aki nagyobb, esetleg fákkal is bőségesen ellátott kerttel rendelkezik, egészen bizonyosan találkozni fog azzal a problémával, miszerint a lemetszett, eltörött vagy természetes módon elöregedő és leeső faágakkal valamit a kertben kezdeni kell.

 

Ennek a feladatnak az elvégzése gépesítés nélkül rendkívül fáradtságos és időigényes, így mindenképpen érdemes a Bonus Shop webáruház ágaprítóit megismerni. Annál is inkább érdemes egy ágaprító beszerzésén elgondolkozni, mert nemcsak időt, vesződséget és fáradtságot takarítunk meg, hanem az ágak felaprításával hallatlanul értékes mulccsal, komposzttal is gazdagabbak leszünk. Ezek használatát kertünk minden esetben bőségesen meghálálja, így ez egy további erős érv ezen gépek használata mellett.

 

Ráadásul, ha az ágakat nem aprítanánk össze, akkor csak nagyon helyigényes szállítás keretében tudnánk tőlük megszabadulni, így házi feldolgozás esetén ennek díja is a zsebünkben marad.

 

Különféle kerti aprító típusok

 

Ma már a kerti hulladék elégetése sem jöhet szóba, mert egyrészt tilos, másrészt pedig nagyon környezetszennyező. A fentiek fényében tehát teljesen egyértelmű, hogy egy ilyen ágaprító gép használatával a lehető legjobbat tesszük önmagunk és a környezetünk számára is, a Bonus Shop webáruházban pedig széleskörű igények kielégítésére alkalmas gépek között válogathatunk.

 

A kínálatot képező gépek között találunk elektromos árammal működő darabokat is, magasabb teljesítmény igénye esetén pedig rendelkezésre állnak benzinmotoros kialakítással készült gépek is.

 

Az áruházban szereplő modellek minden esetben tartós, strapabíró, minőségi kialakítással készülnek, és már belépőszinten is 2.500 wattos teljesítményű motorral, minőségi késekkel, saját gyűjtőegységgel és 1 év forgalmazói, valamint 2+2 év gyártói garanciával rendelkeznek.

 

További hasznos jellemzők

 

Már a legkedvezőbb árú termék is képes akár négy és fél cm átmérőjű ágak felaprítására, de választható olyan benzinmotoros típus is, amely tíz cm-es ágakból is elkészíti a kertünkben olyan jól felhasználható darálékot. Az ilyen nagy teljesítményű gépeknél már az ágbehúzás is önműködően zajlik, kezelése során mindössze az adagolás a használó személy feladata.

 

Ha elsajátítottuk a könnyen kezelhető gép működését, akkor a munka végeztével már gyönyörködhetünk a szépen lemetszett fákban és az eltakarított, elrendezett kertben. Ha a felaprított hulladékfa egy részét mulcsként is felhasználjuk, akkor ezáltal még hozzájárulunk a természet körforgásához is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...