10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A kerékpárra való csomagtartók típusai

 

 

A túrakerékpárokon feltétlenül lennie kell csomagtartónak, de sokszor más típusú bicajokat is fel kell szerelnünk ezzel a kiegészítővel. Nagyon sokféle darabbal találkozhatunk, s ezek közül mindegyiknek megvan a maga előnye. Milyen anyaggal, kialakítással járunk jól? Elég színes a kínálat, attól függ, milyen igényeink vannak. 

 

Keressük meg a hozzád illő csomagtartót! Tarts velem és vegyük át, milyen lehetőségeid vannak, így remélhetőleg te is tisztábban átlátod majd a témát. 

 

Ilyen csomagtartók kaphatók

 

Régen csomagtartók csak acélból készültek, de mostanában már alumínium darabokkal találkozunk inkább. Ezt jól példázza a Bikepro.hu kerékpár webshop csomagtartóinak kínálata is. Az alumínium darabok előnye, hogy sokkal stabilabbak és könnyebbek is, mint az acélpálcás megoldások. Míg évekkel ezelőtt csak a szállítás volt szempont, napjainkban már gyereküléssel is ellátják ezeket a termékeket. A funkciók köre így jelentős mértékben kibővült. 

 

A speciális kialakítású produktumokat táskákkal egyaránt kiegészítik. Persze mielőtt vásárolni kezdenénk, érdemes pontosan tudnunk, hogy miért is van szükségünk csomagtartóra, és mekkora pakkal szeretnénk elindulni.

 

Csomagtartó típusok

 

A csomagtartók világában bőven van miből válogatnunk. De miből is? 

 

A kerékpár hátsó része fölé felhelyezett csomagtartó biztosan stabilan tartja majd a csomagunkat, amelyet a hosszabb túrák alatt is hasznosíthatunk. Fokozott terhelés esetén már a nagy átmérőjű, alumínium csövekből készült darabot kell előnyben részesíteni. 

 

Az első villára rögzíthető darab teherbírása már nem túl nagy, s arra szintén ügyelni kell, hogy a súlypont is alacsony maradjon. 

 

Végül, de utolsósorban beszéljünk a nyeregcsőre rögzíthető termékekről is. Amennyiben a kerékpárnak nincs felfogató szeme, akkor más típusú csomagtartó szóba sem jöhet. 

 

Mire kell figyelni a vásárlás során? 

 

Például a kompatibilis kerékméretre! Szerencsére a legtöbb csomagtartó valamennyi váztípusra rögzíthető, viszont ehhez a szükséges rögzítőkellékeket kell használni. A tárcsafékes kerékpárok esetében lehetséges, hogy univerzális változatot kell beszereznünk. 

 

A jobb, modernebb modellekkel már egyszerűbb a csatlakoztatás, s egyik bringáról a másikra tehetjük át. Az univerzális bilincses rögzítés szerencsére már kisegít minket, így nem valószínű, hogy kompatibilitási problémákkal fogunk szembesülni. A legtöbb csomagtartó ezenkívül világításrendszert, pumpát és fényvisszaverőt is fogad, fokozva ezzel a funkcionalitást.

 

A legspeciálisabb megoldásokkal az Acor, a Bikefun, a Neuzer, a Csepel, a Spyral és Velotech márkák kínálatában találkozhatunk, ráadásul nem is kerülnek egy vagyonba!

 

Remélem, hasznosnak találtad a leírást, és te is találsz számodra szimpatikus csomagtartót! Rendeld meg még ma!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...