5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Hasznos tudnivalók a festő és tapétázó munkaeszközökről

 

 

Amikor szeretnéd egy kicsit feldobni az otthonodat, akkor nem feltétlenül kell óriási átalakításokat végezni rajta. Elég lehet az is, ha átfested másik színre a falakat vagy egy szép tapétát helyezel fel rájuk. 

 

Ezek tipikusan olyan munkák, amiket akár teljesen kezdőként is meg tudsz csinálni, ha van egy kis kézügyességed és türelmed. A végeredményt elsősorban a felhasznált alapanyagok határozzák meg, de a munka közben használt eszközök minősége is rengeteget számít.

 

Még nem gondolkodtál azon, hogy honnan lenne érdemes beszerezned a munkaeszközöket? Ez esetben figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház szerszám kínálatát. Itt kizárólag magas minőségű eszközök közül tudsz választani, sőt akár az alapanyagokat is meg tudod vásárolni.

 

Érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod a festő- és tapétázó szerszámokról? Akkor olvass tovább, ebben a bejegyzésünkben ugyanis összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Először is elmondjuk, hogy mire figyelj oda vásárláskor, utána pedig arról is lesz szó, hogy milyen munkaeszközökre lesz szükséged. Végül pedig javaslunk egy fontos dolgot is.

 

Mire figyelj, amikor munkaeszközöket vásárolsz?

 

Bármilyen munkáról is legyen szó, nagyon fontos, hogy tudatosan válassz munkaeszközöket. Tudnod kell, milyen különbségek vannak például a tapétázóhengerek, ecsetek vagy glettvasak között, hiszen csak így tudod kiválasztani a számodra megfelelőt.

 

Ugyanakkor nemcsak a szerszámok mérete, illetve kialakítása fontos, hanem a minősége is. E tekintetben óriási könnyebbséget jelent, ha megbízható webshopban nézelődsz, ez esetben ugyanis csak minőségi termékeket fogsz találni. 

 

Milyen eszközökre lesz szükséged?

 

A festést a gletteléssel kell kezdeni, ha a falon lyukak, repedések vagy más egyenetlenségek láthatók. A glettanyagot egy glettvassal tudod felvinni a felületre, és egy spaklival tudod szépen elegyengetni. Ezekre tehát mindenképp szükséged lesz, ugyanúgy, ahogy egy kisebb és egy nagyobb hengerre, valamint ecsetekre a festéshez. 

 

Tapétázás esetén egyszerűbb a dolgod, legalábbis ami a munkaeszközöket illeti. A művelet elvégzéséhez csak egy megfelelő tapétasimító fog kelleni, amivel szépen el tudod teríteni a falon a tapétacsíkokat.

 

Miről ne feledkezz meg, mikor végeztél a munkával?

 

A festés, illetve tapétázás végeztével talán te is hajlamos vagy arra, hogy megfeledkezz a munkaeszközök megtisztításáról. Ez azonban egy nagyon fontos lépés, amit nem szabad kihagynod.

 

Ha nem kerítesz sort az anyagmaradványok eltávolítására, akkor később sokkal nehezebb lesz ezt megcsinálni. A rászáradt festékek, illetve ragasztók ugyanis makacs foltokat hagynak, így mindenképp érdemes még “frissen” lemosnod őket.

 

Láthatod, hogy a megfelelő festő- és tapétázó szerszámok kiválasztása nem nagy ördöngösség. Csak néhány dologra kell odafigyelned, hogy minden fontos eszköz a birtokodba kerüljön. Miután pedig ez megtörtént már csak azt kell szem előtt tartanod, hogy a munka végeztével alaposan letisztítsd őket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...