9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Miért szükségesek a borotválkozó készítmények? 

 

 

Természetes és rutinszerű, hogy borotválkozás előtt felviszünk valamilyen borotvahabot vagy gélt, de vajon miért fontos mindez? A bőr és az arcszőrzet védelme, egészsége érdekében. Az alábbi cikkben egy kicsit alaposabban megvizsgáljuk ezt a területet. 

 

Natúr borotválkozó termékek a bőrvédelemért

 

Az arcbőr puha tapintású, ezzel szemben a szakáll erős és szúrós. Elég csupán összedörzsölnünk kezünket, és máris érezhető a különbség. A szőrszálak ez esetben hasonlíthatók rézdróthoz, az arcbőr pedig egy finom anyaghoz, máris látható, hogy a különbözőség okán igazi kihívás a borotválkozás. A bőrhöz közeli szőrszálak eltávolítása sérülések nélkül szinte lehetetlen vállalkozás. Ennek kiküszöbölése érdekében születtek meg a borotválkozó készítmények. A BIOLA Webshop borotválkozás kategóriájában természetes komponensű gélek, habok bőséges palettájából szemezgethetünk. 

 

A biokozmetikumok révén nem csupán a védelemről gondoskodhatunk, hanem mindezt bőrbarát ápolókkal tehetjük meg, melyek nem tartalmaznak allergiás reakciókat kiváltó összetevőket, mesterséges színezéket és szintetikus illatanyagokat. 

 

A gélek és habok különböző feladatokat látnak el, a hidratálástól kezdve egészen a bőrnyugtatásig natúr vagy bio minőségben ápolt és szebb, fittebb bőrérzetet adnak.

 

Mi a szerepük a borotválkozáshoz használt haboknak és géleknek? 

 

Elsőként említendő a hidratálás, mely révén a szőrszálak nedvességtartalma megőrizhető az egész folyamat során. Egyértelmű a szerepük a sikosításban, hiszen egy vékony védőréteget képeznek a penge és bőr között, ezáltal megfelelően csúszik a borotvapenge anélkül, hogy sérüléseket, sebeket okozna. 

 

További előnye ezen termékeknek a védelmen túl, hogy nyomon követhető hol járunk éppen, így amikor eltávolítjuk a habot, látható, hogy mely terület következhet. Kiemelendő bőrnyugtató, frissítő szerepük is, mely alapvető annak érdekében, hogy a borotválkozás után frissnek, üdének érezhessük a bőrt. 

 

A kozmetikumokban megtalálható cédrus hatóanyagnak köszönhetően gazdag C- és A-vitaminban, melyek szerepet játszanak az arcbőr felfrissítésében. A gélekben megtalálható körömvirág kivonat gondoskodik a sebösszehúzó hatásról a mikrovágásoknál. Az eredmény pedig egy kellemesen hűsítő, nyugtató bőrérzet. 

 

Ajánlott biokozmetikumok férfiaknak

 

Bőrregenerációt segítő, szőrpuhító hatóanyagokat tartalmaz a borotválkozást megkönnyítő Bio cédrus – centella szenzitív borotvagél. Megtalálható benne sokféle növény értékes kivonata, mint a cédrus, a ciprus, az eukaliptusz illóolaj, valamint a centella, az útifű és az édesgyökér. 

 

Bármely bőrtípus esetében javasolt a Bio szantálfa & tamanu borotvahab, melynek alkalmazásával gondoskodhatunk a szőrszálak puhításáról, a  regenerációról, miközben biztosított a higiénikus friss bőrállapot. Főbb alkotóelemei a gyulladáscsökkentő hatású kamilla, valamint a körömvirág, emellett a tamanu olaj és vitamin komponensek teszik még értékesebbé. 

 

Tegyük még könnyebbé a borotválkozást, válasszunk bőrnyugtató-bőrvédő biokozmetikumokat, melyekkel a megszokott rutin helyett egy élmény lesz a borotválkozás!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...