2.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Kettőből kettő

Az egyik tettest tavaly decemberben, társát néhány napja fogták el a ceglédi rendőrök. A páros vagyon elleni bűncselekményekkel borzolta az Ugyer településrészen élők kedélyeit – ennek immár vége.
Cegléd Ugyer nevű részéről érkeztek 2022 decemberében bejelentések lopásokról. Ajtó, ablak, kerítés – az elkövetők számára nem jelentett akadályt. Nem jöttek zavarba, ha kellett kifeszítették az ajtót, hogy bejussanak egy fészerbe, ólba, vagy pincébe. Onnan aztán vitték, amit csak találtak: borosüvegeket, kéziszerszámokkal tömött ládást, hosszabbítót, kábelt, bojlert, gáztűzhelyt, gázpalackot, szenes kályhát, lapátot, csákányt, gereblyét, tojást, kávét, láncfűrészt, taligát. Az egyesített bűnügyek tetteseit két felvonásban bilincselték.

A páros egyik tagját, egy 19 éves helyi férfit 2022. december 27-én fogták el, azóta a bíróság letartóztatta.
Társa felkutatásához valamivel több időre volt szükség. A 18 éves helyi férfit 2023. január 17-én kora reggel állították elő otthonából. Bár a bizonyítékok alátámasztják a gyanút, ráadásul több eljárás is folyik ellene más vagyon elleni bűncselekmények miatt, a férfi tagadott. Kihallgatásán annyit mondott, nagyon megijedt, amikor hallotta, 19 éves barátját becsukták, azóta nem mer lopni. Ahogyan fogalmazott: “régen követtem el bűncselekményeket, de mostanában nem”. A rendőrök ezt másként látják, ahogyan az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal, személyi szabadságát a legszigorúbban kell korlátozni – letartóztatták.


A két férfi ellen – több rendbeli lopás bűntettének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást. police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...