14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Gondoltad volna, mi mindenre képes egy porszívó robot?

 

 

 

A mai modern robotporszívók többre képesek annál, mint hogy elinduljanak útjukra a dokkolóállomásról, majd elvégezvén egy szoba kitakarítását visszatérjenek oda, hogy feltöltsék önmagukat. Választhatsz olyan modellt, amelyik rengeteg funkcióval rendelkezik.

 

Applikációval történő irányítás

 

A Házirobotok.hu webáruház iRobot készülékeinek beállításait az iRobot Home applikációval lehet elvégezni. Egyes funkciók azonban túlmutatnak azon, amit ez az alkalmazás tud. Egy egyszobás legénylakásban például zavaró lehet, ha a porszívó robot akkor is üzemel, amikor éppen megcsörren az ember telefonja. Kellemetlen lehet, ha a robot akkor is tevékenykedne, miután hazaért a házigazda. Ezekre azonban van megoldás!

 

Az ifttt applikáció telepítésével a fenti problémákon is úrrá lehetsz. Az Apple okostelefonjaira és Android alapú eszközökre egyaránt lehet telepíteni az appot. Az iRobot Home regisztrációs adataiddal tudsz belépni a megfelelő appletbe. Ha összekapcsoltad a megfelelővel, használatba is veheted.

 

Van külön applet arra, hogy ha megszólal a telefonod, akkor a Roomba azonnal szüntesse be a takarítást. Akár azt is beállíthatod, hogy ha hazaérsz, a Roomba automatikusan menjen a dokkolóállomásra. Így egészen biztos, hogy nem lesz láb alatt, amikor közlekednél otthon, sőt, a telefonálásaidat sem fogja megzavarni a robot. Megadható az is, hogy akkor kezdjen a készülék takarítani, ha elhagyod a lakásodat.

 

Kérhetsz értesítést SMS-ben vagy e-mailben arról, ha a robotporszívód elakad valahol takarítás közben. A legtöbb akadályt ügyesen kikerüli a gép, ám ha nem hagyod kellően rendezett állapotban a lakásodat, és valamit felborít, akkor megtörténhet ez is.

 

Amit az ifttt kapcsán még tudni kell

 

Az ifttt három különböző csomagban érhető el. Az ingyenes változat esetén limitált számú applethez férhetsz hozzá, ugyanakkor az appleteket korlátlan alkalommal futtathatod. Egy csekély havi előfizetési díjért akár 20 appletet is használhatsz, és gyorsabb ezek sebessége is. Mi több, még ügyfélszolgálati támogatáshoz is hozzáférhetsz. A legnagyobb csomag esetén további előnyöket élvezhetsz.

 

Jó hír, hogy a nagyobb csomagokat ingyen is kipróbálhatod. Így könnyen eldöntheted, hogy szükséged van-e rájuk, vagy elegendő számodra az alapcsomag. Ha később meggondolod magadat, bármikor visszaválthatsz az alapcsomagra, amelyért jelenleg nem kell fizetni.

 

Alkalmazás és appletek nélkül is használhatod a robotporszívód

 

Természetesen nem kötelező haszálnod ezeket az extrákat. Ha beéred kevesebbel is, akkor a kiegészítő funkciók nélkül is rábírhatod arra a robotporszívódat, hogy hatékony munkát végezzen. Az ifttt nélkül is van lehetőséged arra, hogy az iRobot Home applikációban megnyomd a Clean gombot, amikor elmész otthonról.

 

Akár használod az ifttt által kínált előnyöket, akár nem, abban biztos lehetsz, hogy rengeteg időt megspórolhatsz, ha beszerzel egy robotporszívót.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...