9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Kulcsfontosságú kérdés a pipások számára: a pipa helyes tömése

A pipa tömése igen lényeges a pöfékelés élvezete szempontjából, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogyan történik. A helyes gyakorlat elsajátítása némi időbe telik, azonban megéri a ráfordítást. 

Egyszerű műveletnek tűnik, azonban annak érdekében, hogy maradéktalanul élvezhesse a pipázást, nem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal, hiszen a helyes tömés nem azt jelenti, hogy alaposan meg kell tölteni, belenyomkodni a dohányt. Hogyan végezze ezt a kényes műveletet?

Mi kell a pipázáshoz?

A pipázás először is időt és nyugalmat igényel az élvezet maximalizálása érdekében, hiszen ez egy valódi rítus, aminek meg kell adni a módját. A pipázás legfontosabb kellékeit beszerezheti a Humidorshop.hu-n, legyen szó az alapvető eszközökről, a pipákról vagy a hasznos pipagyújtó, -tömködő, -tisztító szerszámokról. 

Kezdő pipásként leginkább az egyenes szárú pipák ajánlottak, egy Billiard vagy Bent típusú jó választás. A dohányt, ami rendszerint alap- és fűszerdohányok különbözően kikészített és fermentált keveréke, mindenki egyéni ízlése szerint választhatja meg. Kezdetben kísérletezzen, hogy rátaláljon az Önnek leginkább tetsző ízre.

A pipatömködő, -szurkáló elengedhetetlen kellék a gyújtáshoz, használhat gyufát vagy pipagyújtót, de a tisztításról és annak tartozékairól sem szabad megfeledkezni. Egészsége érdekében a káros anyagok kiszűrésére pipafilter használata javasolt, amely lehet balsa-, aktívszén-szűrős filter vagy tajtékkő. 

Fontos a megfelelő előkészítés 

A rutin megszerzése után, amikor már csukott szemmel is össze tudja készíteni a pipát, nincs szükség arra, hogy minden kelléket kipakoljon maga elé az asztalra, de kezdetben nagy segítség lehet. Kezdő pipásként érdemes mindent kirakni, hogy még véletlenül se maradjanak ki a kellékek.

A dohány előkészítésével kezdje: morzsolja szét a nagyobb darabokat, és ha túl nedvesnek találja, szárítsa ki, mert csak az optimális nedvességtartalmú dohány ég egyenletesen.

Hogyan történik a pipa helyes tömése?

A valójában egyszerű művelet odafigyelést igényel annak érdekében, hogy jól szeleljen a pipa és élvezhesse a dohány kellemes aromáját. A szétmorzsolt dohányt a pipatömködő vagy az ujjai segítségével körkörös mozdulatokkal helyezze a pipakazánba és lazán, hogy a töltet rugalmas maradjon, nyomkodja le mindaddig, amíg meg nem telik. Időnként szívja meg a pipát, hogy szelel-e, és ha nem, a pipatömködővel lazítsa fel, majd borítsa ki a dohányt és kezdje elölről.

Csak akkor fogja tudni élvezni az önfeledt pöfékelést, ha a tömést helyesen végzi, így fordítson rá kellő időt és figyelmet.

Használat után, ha szobahőmérsékletűre hűlt, mindig tisztítsa meg a pipát az arra való eszközökkel, erre a legalkalmasabb a pipaszártisztító kefe, hogy a nedves dohánymaradék ne okozzon károsodást a kedvenc pipájában, hogy a következő alkalommal is késlekedés nélkül élvezhesse a dohány egyedülálló aromáját.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....