3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Locsolás – hogyan csináljuk?

 

Nem mindegy, hogy egy napi, heti, igen gyakori elvégzendő tevékenységet valaki milyen hangulatban végezhet el. Hiszen a legegyszerűbb dolgok is igazán idegesítővé képesek válni, ha nincsenek meg hozzá a jól működő felszerelések. Ha például egy kicsi alkatrész vagy összekötő elem hiányzik, s emiatt nem lehet üzemeltetni valamit, az bizony nagyon el tudja rontani a hangulatot. 

Pontosan ezt érezheted, ha mondjuk locsolni szeretnél, de az elöregedett locsolótömlőből mindenhol jön a víz, csak ott nem, ahol te szeretnéd. Pedig a jó locsolástechnikai eszközökkel nem kínszenvedés a kert itatása, hanem öröm.

Optimális eszközökkel az optimális eredményért

Ha a Mentool.hu locsolástechnikai eszközeivel alakítod ki az öntözőrendszered, akkor nyugodt lehetsz abban, hogy a kertedben a fű, a bokrok, a veteményes és a virágaid a lehető legjobb gondoskodást kapják majd. 

Mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy egy saját kertészt fizessen, a modern locsolástechnikai eszközökkel és komplett öntözési rendszerekkel sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban lehet az éltető vizet eljuttatni a növényekhez. Optimális időben és optimális mennyiségben, azaz pont akkor és annyit, amire éppen szükség van. 

Mi alapján válaszd ki?

A locsolótömlők kiválasztása nagyon fontos, hiszen ezzel biztosíthatod, hogy a ház körül mindenhova eljuthasson a megfelelő mennyiségű víz. A szakkereskedésekben azonban igazán sokféle méretű és kivitelű locsolócsövet lehet találni. Ha soha nem kellett még a megfelelőt kiválasztanod, akkor van pár olyan lényeges szempont, ami alapján sokkal megfontoltabb döntést hozhatsz.

Az átmérő az egyik ilyen lényeges kiválasztási szempont. A méretet meghatározhatja, hogy honnan történik a víz kinyerése, és a vízkinyerő eszközre milyen módon lehet a locsolótömlőt csatlakoztatni és abból is pontosan mekkora méretűt. 

A másik döntő szempont a locsolótömlőbe érkező víz nyomása. A kis teljesítményű szivattyúkból például nem fog tudni elegendő víz érkezni egy nagyon széles csőbe, a túl erős nyomással érkező víz pedig a nagyon keskeny csövet akár még szét is feszítheti. Ekkor a vastagabb tömlő az ideális választás. 

Egyedi szempontok

Ahhoz, hogy ne érhessen majd semmi meglepetés, pontosan határozd meg, hogy milyen hosszúságú locsolótömlőre lesz majd szükséged ahhoz, hogy lehetőleg mindenhova eljuttathasd az éltető vizet! 

A kerted egyedi adottságai, a talajszerkezet és a változatos terepviszonyok miatt többfajta locsolófejre, csatlakozóra és egyéb kiegészítőre is szükséged lehet ahhoz, hogy optimális körülményeket teremthess a locsolási fronton. 

Persze egy-két klasszikus locsolókanna is jó szolgálatot tesz majd a mindennapi öntözéshez. Ha sikerül a megfelelő locsolástechnikai eszközöket beszerezned, úgy a kerted pompás, illatozó virágokkal és zamatos terményekkel hálálja majd meg neked a befektetett energiát.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...