1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Rövid útmutató a csaptelep kiválasztásához

 

 

A csaptelepek minden fürdőszobának alapvető elemei, nemcsak funkcionálisan, de vizuálisan is megalapozhatják vagy megtörhetik egy fürdőszoba egységes, harmonikus kinézetét. A számtalan méret, forma és stílus közül nehéz választani, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy csak a minőségi szerelvény igazán tartós, és őrzi meg sokáig esztétikáját, lehet éke egy fürdőnek. 

 

Összeállítottunk egy listát, ami segít, hogy megtaláld a tökéletes csaptelepet a Mozaikkerámia oldaláról. Segítségével elkerülheted a leggyakoribb buktatókat, és hosszú évekig biztosíthatod a csaptelepek hatékony működését.

 

A fürdőszobai csaptelepek típusai

 

A fürdőszoba kialakítása gyakori használata miatt kényelme, otthonossága nem elhanyagolható. Alapvető felszerelése egy mosdó, egy kád vagy zuhanyzó, de van, ahol helyet kap a wc és a bidé is. Tárolóhelyet biztosít a szépségápolási, tisztálkodási és tisztítószereknek, gyakran a törölközőknek is, így a fürdőszobabútorok is fontosak.

 

A szaniterek használatához szükség van a vízellátást biztosító csaptelepekre, de ezeken belül is többféle típus és stílus létezik. A rendszeres, napi használat miatt ezek mindegyike strapabíró kell legyen. A választást jelentősen befolyásolja az ízlésünk – ebben tanácsot adni nem tudunk és nem is akarunk – illetve az, hogy a meglévő berendezéshez milyen illik. 

 

Csaptelepek széles választéka

 

Szinte bármilyen stílusú csaptelepet választhatsz a szaniter kialakítását, a furatokat figyelembe véve: a hagyományos keverőcsaptelepektől kezdve a modern szabadon álló kádcsapokig, karos vagy tekerős, monoblokk vagy a finomabban szabályozható, elegáns, de lassabb üzemű kétgombos felépítésben, álló vagy falba süllyesztett kivitelben. Győződj meg arról, hogy a mosdóhoz a megfelelő csapot válaszd!

 

Csere esetén győződj meg róla, és a megfelelő opciót válaszd, ellenőrizd a szaniter típusát az illeszkedés miatt! A méretről se feledkezz meg, érdemes minél nagyobb átmérőjű betéttel szerelt verziót választani, ugyanis a nagyobb átfolyási keresztmetszet lassabb áramlást enged, ezzel mérsékli a víz erózióját!

 

Ne feledkezzen meg a menetméretekről sem, hiszen a biztonságos és megfelelő csatlakoztatáshoz elengedhetetlen!

 

Különleges csaptelepek

 

A csaptelepeknél is látható a divat hatása, míg régen kizárólag tekerős és kétgombos kivitelében készültek, ma nagyrészt csak a használatot megkönnyítő egykaros változatokat találni. 

 

A hagyományos, hideg és meleg vizet külön gombbal szabályozó típusú csaptelepek ismét divatba jöttek a retro vagy vintage stílusú fürdőszobák révén, de nagy a kereslet a legkifinomultabb vízkeverést lehetővé tevő termosztatikus csapok iránt is. Ezek Celsius-fokra pontosan szabályozzák a vízhőmérsékletet, és az egykaros kivitelhez hasonlóan egy kézzel szabályozható a vízmennyiség is. A vízesés és LED-es világítással ellátott szerelvények is trendinek számítanak.

 

Az anyagok tekintetében is széles a választék, a legkeresettebb megoldás a nikkel-króm, de a sárgaréz is kedvelt a régies stílusokhoz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...