8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Szögletes és íves zuhanytálcák minden variációban

 

 

Új lakásba költözöl és nem tetszik a fürdőszoba? Vagy csak szeretnéd lecserélni régi és elavult zuhanytálcádat? Számtalan megoldás létezhet a problémád orvoslására, ehhez azonban számba kell venned, hogy melyek a lehetőségeid és azok a szempontok, amelyeket figyelembe kell venni az adott helyiség szakszerű és egyben esztétikus beépítéséhez.

 

Különböző formai kialakítások

 

A tusoló méretétől, beosztásától, valamint egyéni ízlésünktől függően számos elképzelés létezik a zuhanytálcák kialakítására. A Fürdőszoba-Szaniter Shop szögletes, íves zuhanytálcái a legnépszerűbb darabok és ha jobban belegondolunk, rá is jövünk, miért. Akárhová is megyünk, legyen az baráti kör vagy egy hotel, ahol zuhanyzó található, a legtöbb esetben ezek a formatervezések láthatók.

 

Zuhanyzókat azokba a helyiségekbe szoktak tervezni, ahol takarékosan kell bánni a térrel. Ezért főleg a sarok zuhanykabinok a népszerűek, így a szögletes és íves zuhanytálca mellett teszi le a voksát a legtöbb háztartás. Az íves, lekanyarított forma talán egy fokkal esztétikusabb, viszont számításba kell venni, hogy az a néhány cm2 is számít, amely eltűnik a lekerekítés során.

 

Főleg magasabb és termetesebb emberek esetében célszerű átgondolni, hogy megéri-e az esztétikum javára dönteni a praktikummal szemben. Mosakodás közben a karoknak szélesebb hely kell, így a szögletes zuhanytálca a legideálisabb választás mindenki számára.

 

A méricskélés fontossága

 

Vannak, akik ezt teljesen felesleges időtöltésnek gondolják, de ez az alapja mindennek. Ráadásul, ha egy meglévő zuhanykabinhoz szeretnénk kicserélni a zuhanytálcát, akkor kulcsfontosságú, hogy milliméter pontosságú legyen az egyezés. Tisztában kell lenni a fürdőszobában található vizes szerelvények elhelyezkedésével.

 

Ha teljes zuhanykabint vásárolunk, akkor a zuhanyajtó kialakításához figyelembe kell venni a fürdőben található egyéb berendezési tárgyak, valamint a nyílászárók elhelyezkedését is. Lehet, hogy van a családban egy ügyes kezű ezermester, aki mindenhez is ért, de sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha kihívunk egy vizes szakembert, aki felméri a lehetőségeinket.

 

Nincs rosszabb annál, mint mikor csőtörés lesz a beépítés vége vagy pusztán csak kiderül, hogy néhány milliméteres eltérés miatt nem passzol a zuhanytálca és a zuhanykabin.

 

A penészesedés megelőzése

 

A vízszerelő megléte azért is fontos, mivel ezeket a szerelvényeket megfelelő szigeteléssel is el kell látni. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy tusolóban milyen könnyen megtelepednek ezek az apró gombaspórák. Ha csak egy apró lyuk van valahol, már beindul a folyamat és tudjuk, hogy milyen nehéz a már meglévő penészedést eltüntetni.

 

A zuhanytálcák különféle anyagokban érhetők el a Fürdőszoba-Szaniter Shopban, érdemes átböngészni, kinek mi az, amelyik legjobban megfelel és illik a már meglévő fürdőszobai szanitereihez. Az akril, az öntött márvány és a kerámia különböző kategóriák, de természetesen mindegyik típus kiváló minőségű gyártóktól származik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...