12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Az igazat kell mondani

– Egy keresztény rendezvényen csak az igazság hangozhat el, de annak el kell hangoznia – mondta. Soha nem bíztatták a kampányban a lakosságot azzal, hogy a választások után itt Kánaán lesz, utalt az előadássorozat címére. Az ország öröklött adóssága nagyon nagy, a baloldali-liberális kormányok alatt 8 ezer milliárdról 20 ezer milliárdra emelkedett, és csak a kamat évi 1250 milliárd forintra rúg.
Harrach Péter szerint a kereszténydemokrácia hagyományos értékei tették Európát azzá, ami. Hangsúlyozta, pártja kormányzati szerepében ezt kívánja érvényesíteni. A magyar kereszténydemokrácia feladata, hogy ellensúlyozza azt a nagy mértékű ultraliberális fertőzöttséget, amely az európai eszmék mögé bújva éppen a hagyományos európai értékekkel megy szembe.
Rogán Antal arról győzködte a megjelenteket, hogy a kormánypárt jól döntött, amikor a baloldali kormányok hibáját nem a lakossággal fizettette meg, hanem azokkal a befolyásos gazdasági szereplőkkel, amelyek haszonélvezői voltak az elmúlt nyolc évnek. Megismételte, a kormányzás mostani nehézségei abból adódnak, hogy az előző kormányok felelőtlenül felépített örökségét kell lebontani. – A december-januári támadások után kiderült, hogy a magyar forint és a gazdaság stabil, és képes alkalmazkodni a körülmények változásaihoz. A további cél pedig a gazdasági növekedés megteremtése – tette hozzá a Fidesz képviselője.
Fodor Csaba a fideszközeli Nézőpont Intézet képviseletében a közvéleménykutatások pártszimpátia eredményeit értelmezte. Az intézet szerint a kormánykoalíciót támogató aktív szavazók száma még mindig kiemelkedő a többi párt szavazóihoz képest, a második helyen a Jobbik áll. A túlzottdeficit-eljárással kapcsolatban kifejtette: az EP-ben egy relatív többség politikai nyomást tud gyakorolni a magyar parlamentre, ugyanakkor a magyar kormány jelentős parlamenti és társadalmi támogatottsággal bír, így ez a nyomásgyakorlás nem tud célt érni.
A rendezvény végén az érdeklődők előre, írásban feltett kérdésekre kaphattak választ.

Kép: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...