6.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Veretlenül szerezték meg a kupát

– Nem a kupán kezdődött kapcsolatod a focival. A torna gólkirálya is te voltál idén hetedik alkalommal 47 góllal, ami rekordnak számít.
– Ez komoly büszkeséggel tölt el, de csapateredmény is, kellettek hozzá a többiek, hogy helyzetbe hozzanak. Egyébként 9 éves korom óta fociztam, de most már csak levezetésképpen művelem, Pilisen a megye 1-ben játszom és a 17 évesek csapatát trenírozom másodedzőként Ványi Zsolt mellett a CVSE-ben.
– Mi a titka a győzelemsorozatnak? A jó játékosállomány, vagy az összeszokottság, a rendszeres edzés?
– Jól összefoglaltad, mindezek kellenek. Amikor a csapatot állítottam össze régi csapattársak, focisták közül válogattam, a szó jó értelmében becsvágyó, motivált embereket, akik győzni akarnak. Hiszen nagy a presztízse ennek a tornának amatőr labdarúgók között, kemény mérkőzéseket játszunk. Az is fontos volt, legalább 8-10 fővel álltunk ki egy-egy meccsre. A rangadók nagy részét cserével nyertük meg.
– Nem unalmas, hogy mindig ti nyertek, nem hiányzik a kihívás?
– Nekünk nem unalmas, mi élvezzük ezt a szerepkört, de a többieknek tudom, hogy igen. Az idén megint az lesz a fő hajtóerő a többi csapatnak, hogy valaki végre legyőzze a Pákozdi Húst. Nekünk pedig az, hogy megőrizzük az első helyet.
– A kezdetektől szerepelsz a kupában. 16 év alatt milyen pozitív és negatív élményeid voltak?
– A negatívnak talán azt a 3 évet mondanám, amikor zsinórban nem tudtuk megnyerni a kupát, de kimásztunk a gödörből. A pozitív pedig az idei veretlen, pontveszteség nélküli győzelmünk. Sporttörténeti tett a ceglédi kispályás fociban, hogy 22 mérkőzésből 22 győzelmet arasson egy csapat.
– A játékostársakon kívül kinek köszönnéd még meg a kupát?
– A ceglédi kispályás labdarúgásnak meghatározó alakja Pákozdi Benő úr. A csapatok, a játékosok neki köszönhetik, hogy ebben a holtidényben heti 2-3 alkalommal is játszhattunk a sportcsarnokban. Ezzel többszáz sportolónak teremti meg a mozgás lehetőségét. A másik személy, akit köszönet illet, Szabó Attila, aki bonyolítja a szervezést, a 16 csapattal való kapcsolattartást, emellett pedig még játékvezetőként is közreműködik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...