13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Takarékbetétkönyvtől a paypass óráig

2010-re nyilvánvalóvá vált, hogy csak a tőke egyesítésével, megfelelő munkaszervezet kialakításával, termékfejlesztésekkel jöhetnek ki pozitívan a válságból a takarékszövetkezetek – fejtette ki bevezetőjében Éliás Csaba, alelnök-ügyvezető. – Az elmúlt két év pénzügyi válsága, valamint a kereskedelmi bankrendszer előrelátást sok esetben nélkülöző hitelpolitikája ráirányította a figyelmet a bankrendszer hiányosságaira. Egy felmérés szerint a társadalmi hasznosság szerepel a pénzintézetekkel szembeni elvárások között, és ebben a kérdésben a kereskedelmi bankok megítélése nem minden esetben pozitív. A társadalmi felelősség alapján működő, etika orientált, szociális arcát nemcsak szavakban, hanem tettekben is bemutató hitelintézetre szükség van a piacon.
– Fontos célunk volt, hogy egy fiókot se kelljen bezárni, a 251 alkalmazottunkból egyet sem elbocsátani. A PÁTRIA Takarékszövetkezet létrejöttével olyan szervezetet alakítottunk ki, amellyel a Takarékbankon keresztül korszerű, kisbanki szintű szolgáltatásokkal is el tudjuk látni az ügyfeleket.  Mindemellett a hagyományos szövetkezeti értékeket – mint a gyors, rugalmas ügyintézés, helyben hozott döntések – meg kívánjuk tartani – tette hozzá Boris Jánosné elnök-ügyvezető. A PÁTRIA Takarékszövetkezet 38 fiókkal – a kereskedelmi bankokat is beleértve – Pest megyében a második legnagyobb fiókhálózattal rendelkezik. Mi azonban nem csupán méretekben, vagy szolgáltatási palettában kívánunk növekedni, hanem a legfontosabb tőke, a lakosság bizalmát is tovább építeni.
Lepsényiné Török Ilona alelnök-ügyvezető szerint a takarékszövetkezet erőssége, hogy szélesen kiépített fiókhálózatuk, olyan kis településeken is jelen tud lenni, ahol más pénzügyi szolgáltató nem, jelenleg 14 ilyen fiók van a PÁTRIA Takarékszövetkezet hálózatában.
– Az egyesülés során nagyobb, stabilabb tőkével rendelkezünk, piacrészesedésünket együttesen jobban tudjuk növelni. Célunk, hogy kiaknázzuk az egyesülésből származó előnyöket, és pénzügyi szektor emberközpontú tagjaként, váljunk a mindennapi élet részévé, felkészült kollégáink révén, személyre szabott kiszolgálást nyújtsunk ügyfeleinknek. Mindig lesznek nehéz helyzetű ügyfelek és mi feladatunknak tekintjük, hogy segítsük őket is.
Sum Györgyné alelnök elmondta, hogy a tagság és a munkatársak teljes egyetértésével valósult meg a PÁTRIA életre hívása. Elhangzott az is, hogy nem csak a jelenlegi rendkívüli gazdasági helyzet, de az „Első közös év” miatt is különleges lesz 2012.
Ennek ellenére üzleti tervük 2012 év végére a mérlegfőösszegnél 2,5%-os emelkedést, a betétállománynál 5,66%-os emelkedést, a hitelállománynál pedig 19%-os emelkedést prognosztizál.
Az ez évi tervekről szólva elhangzott milyen új termékek bevezetésével kívánják bővíteni a szolgáltatási palettát. A klasszikus megtakarítási formák mellett, új modern, fiataloknak szóló lehetőségek pl. a paypass óra vagy TaPassz is megjelennek.
Minőségi ugrást jelent az új szolgáltatásként megjelenő Electra Internet Banking bevezetése, mellyel az ügyfelek elektronikusan is elérhetik devizaszámlájukat, értékpapírszámlájukat. A pénzintézet új ATM automaták telepítését és csekkbefizetési modul bevezetését is tervezi 2012-re. 
Külön figyelmet érdemel az egymilliárdos elkülönített keretből gazdálkodó ÖKOTakarék összefoglaló nevet viselő üzleti modell bevezetése, melyről Éliás Csaba adott tájékoztatást. A modell lényege hogy a pénzintézet stratégiájában preferált területek projektjeit (alternatív – zöld – energia, mezőgazdaság, civil szervezetek, oktatás, kultúra) „jegybanki alapkamat mínusz % -os” hitelekkel támogatják.
– Azért mondunk le a jövedelmünk egy részéről, hogy Pest megye, szűkebb pátriánk közösségi élete fejlődhessen. Egy szövetkezeti alapon működő hitelintézet, amely helyben, saját közösségeiben gyökerezik, nem csak a profit nagyságát tartja szem előtt, hanem társadalmi és környezeti célokat is támogat és hozzájárul a közösség fenntartható fejlődéséhez. A tavasz folyamán konkrét termékeket is bemutatunk majd, de úgy a vállalkozóknak, mint a magánszemély ügyfeleknek állítunk össze csomagot e termékcsaládon belül. Lakásépítés, -vásárlás tekintetében például olyan konstrukcióról tárgyalunk, amely kamatcsökkentéssel honorálja a környezetbarát, alternatív építészeti megoldásokat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....