5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Beleillik a Fidesz kinevezési gyakorlatába

A Várvag  ügyvezetői pályázatának kiírása kapcsán Nagy Tamás elfogadhatatlannak tartotta, hogy a több száz millió forintos vagyon kezeléshez diploma helyett csak érettségi bizonyítványt kér a városvezetés, és még a nyelvtudást sem tartják szükségesnek. De véleménye szerint ez beleillik a Fidesz kinevezési gyakorlatába és ezt a szellemiséget vitték tovább a Táncsics iskola igazgató választásánál is, amikor a Fidesz frakciótag Rimóczi Gábort bízták meg az iskola vezetésével, pedig neki sincs meg az előírt végzettsége.
A 66%-os szennyvízszállítási díjemelést brutálisnak és túlzott tehernek nevezte, mert álláspontja szerint a talajterhelési díj megtízszerezése és a szállítás ilyen magas mérvű megemelése komoly terhet jelent a csatornával még nem rendelkező családoknak. Ezért kérte, hogy ne legyen díjemelés, de a városvezetés ennek ellenére az emelés mellett döntött, és így 981 Ft-ról 1472 Ft emelték a köbméterenkénti díjat.

 
A városvezetés  „Válasz Nagy Tamás képviselő “csúsztatásaira”” címmel küldte meg lapunk számára Takáts László képviselő, Fidesz frakcióvezető reakcióját  az elhangzottakról.
– Nagy Tamás tájékoztatásával szemben a devizában tárolt adósságnövekedést Cegléden is nagyrészt a válság és annak következményei, a forint leértékelődése és a nemzetközi szintről indult devizakereskedelemi machinációk okozták. Az önkormányzatnak ezekre a folyamatokra semmiféle hatása, befolyása nem volt,(…). Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a ceglédi önkormányzat nem a teherbíró képességének határáig adósodott el korábban. Erre bizonyíték, hogy nem vagyunk a 100 legeladósodottabb település között.
Tényleg sokkal jobb lenne, ha a város adósságállománya nem lenne ilyen magas, de a kötvénykibocsátás a megörökölt elhibázott fürdőberuházás miatt 2006-ban elkerülhetetlen volt. (…) csak a termálfürdő esetében a városnak a 2007-ben esedékes tőke- és kamatfizetési kötelezettsége meghaladta volna a 300 millió forintos éves szintet.
Adatok, konkrétumok vonatkozásában is számos téves információt adott közre Nagy Tamás képviselő úr. (…) A talajterhelési díj emelése csak azokat a lakosokat érinti, akiknek bár volna lehetőségük rákötni a városi csatornarendszerre, nem teszik. Nem lenne igazságos a környezetük és egészségünk iránt felelősen gondolkodó, tehát a csatornát igénybe vevő lakosokkal szemben, ha a szennyezőbb megoldásért kevesebbet kellene fizetni – holott rendelkezésre áll a környezetkímélő szennyvízelvezetés is. (…)
Rimóczi Gábor megbízása éppen a hiányzó képesítés miatt szól csak egy évre. A képesítés megszerzése egyébként folyamatban van, szakmai alkalmasságához pedig nem fér kétség.
A ceglédi városvezetés mindazonáltal tisztában van anyagi helyzetével, és az azzal kapcsolatos nehézségek okaival is. Ezt az is bizonyítja, hogy a 2012. évi költségvetés visszafogott, óvatos. Ezzel együtt ugyanakkor kiemelt cél, hogy adósságszolgáltatások és az intézményrendszer működtetése mellett a város meg tudja őrizni fejlesztési mozgásterét. Ennek bizonyítéka az idén induló csatorna III. üteme: ennek a közel 2 milliárdos fejlesztésnek köszönhetően 90 százalékot meghaladja majd Cegléd csatornázottsága, ezáltal nagyon sok család életminősége javulni fog. – nyilatkozta a frakcióvezető.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...