16 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Lővei Nándor ott lesz a Nemzeti Vágtán

A ceglédi Lővei Nándor galoppozott a Nemzeti Vágta ópusztaszeri elődöntőjén Ópusztaszer színeiben és ért be elsőként a célba Gréta nevű ötéves kisbéri kancája hátán, így erről a fordulórol ő jutott tovább a szeptemberi döntőbe, hogy megmérettessen az 5 millió forintos fődíjért – számol be az eseményről a delmagyar.hu. – Tizenöt éve lovagolok, egy sportistállót vezetek. Cegléden, a saját lovas birtokunkon lovasoktatással foglalkozom – tudta meg a lap Lővei Nándortól, aki elmondta: a Nemzeti Vágtára fokozatosan felépített program szerint készülnek. Fejleszti 5 éves, Gréta névre hallgató kisbéri kancája tüdejét és izomzatát, hogy a lehető legjobban teljesítsen majd az 1100 méteres pályán.
 
A Nemzeti Vágtát idén ötödik alkalommal rendezik meg szeptember 15–16 között a budapesti Hősök terén. A rendezvény szervezői a nemzeti hagyományok ápolására helyezik a hangsúlyt. A cél, hogy hidakat építsenek az egyes települések, azok lakosai, illetve a magyar vidék és a főváros között.
A szervezők Magyarországot újra a lovas nemzetek sorába kívánják emelni. Az egyenlő esélyek miatt idén bármilyen fajtájú és nemű, ötéves vagy annál idősebb lóval el lehet indulni, kivéve az ismeretlen származású, valamint az argentin póló pónit, Akhal tekinti, angol telivért, verseny félvér fajtájú, vagy genetikailag ide sorolható lovakat. Az idei vágta gróf Károlyi István emléke előtt tiszteleg, aki az 1848-as márciusi forradalom után elsőként jelentkezett a Nemzetőrségbe, majd saját költségén létrehozta a 16. huszárezredet. A kétnapos rendezvényen a települések helyi jellegzetes tárgyaikat, ételeiket is bemutathatják a Vágta Korzón. A fődíj az 1840-es évekből származó huszárszablya és 5 millió forint.
Forrás, teljes cikk: delmagyar.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...