12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Könyvbemutató a Sportmúzeumban

Értéke a könyvnek az is, hogy első ízben került összefoglalásra a judo paralimpiai szereplésének története. Kellő módon illeszkedik egymáshoz a magyar judo sport és a sportág ceglédi fejlődésének eredményekben kifejezett  párhuzama. Az „Új judo kisenciklopédia” tankönyv és egyben történelmi rávezetés ennek a hihetetlenül népszerű és Cegléden is gyökeret eresztő sportágra.
Bár a szerzők név szerint jelölik a CVSE nemzetközi szinten is „befutott” kiválóságait, nem ártott volna őket fotóval kisérve, példaképként kiemelni. Mindez az utánpótláskorú gyerekek példakép választásánál is sokat jelentett volna. Talán még vonatkoztatható arra a további 37 magyar bajnokra is, akik mindösszesen közel 100 magyar bajnoki címet gyűjtöttek már be.
A harcművészet ősi hagyományainak tanításai alapját képezik a mai judónak és ezt jól kifejezik a könyv egyes fejezetei. Az 1860-tól íródó történetéből kitűnik, a judo fegyelmezettséget, harcosságot és a szabályok szigorú betartását várja el a sportolóktól.
Cegléd büszke lehet ebbéli értékeire, az elmúlt 35 évre, ami során szakszerűen épült fel ennek a népszerű sportágnak a szervezete. Az „Új judo kisenciklopédia” 182 oldalon, ebben a történetben kalauzol el bennünket.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....