14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Sok a munka, kevés a munkaerő

A zöldterületeink kezelése kategóriákba sorolás alapján történik. A takarékosság jegyében  megszületett és közbeszerzési eljáráson elnyert munkát szakcég végzi. A feladatok gyakorisága a kategóriák szerint lett meghatározva. Tehát a fűnyírások száma, a takarítások száma, a kapálások száma  stb. a kategóriák növekvő száma szerint csökken. Az 1. kategóriás parkok esetében nagyobb számú a kezelések száma – sok esetben akár napi gyakorisággal is lehet, míg az 5. kategóriás parkok esetében már csak évi két fűnyírásról és havi egy takarításról beszélhetünk.
A Cegléden átmenő utak nagy része a Pest Megyei Közútkezelő kezelésében van. Itt az utak szélének fűnyírása évi két alkalommal kellene, hogy megtörténjen, de mint azt a Pest Megyei Közútkezelő vezetőjével történt konzultáción megtudtuk, ők is először az 1, a 2, majd a 3 számjegyű utakat kell, hogy lekezeljék belterületen kívül és csak utána történik a városi árvezető szakaszok gondozása. Egyeztettünk velük és  ígéretet is kaptunk a mielőbbi első kezelés megvalósulására.
Törvényi változások miatt, jelenleg kevesebb közcélú munkaerőt foglalkoztatunk és zömében 6 órás munkaidőben, amely létszámmal már csak részben és néha időben elmaradva tudjuk a ránk háruló hatalmas mennyiségű munkát elvégeztetni. Sőt, az idei évben a közfoglalkoztatás csak februárban indult el, így a munkák megkezdése is későbbre tolódott.
Ebben az esetben a munkaterületünk nem a táblákon belül, hanem az egész közigazgatási területen van, Ugyertól- Kecskéscsárda határáig. A támogatásra jogosultak közül vesszük fel a munkavállalóinkat, akik sok esetben nem a végzettségüknek megfelelő munkát végeznek.
– Ha kevés a kézi munkaerő, hogy állnak a gépparkkal, történtek-e új beszerzések?
A gépparkunkat  bővítettük  – új MTZ 820.4 traktort vásároltunk, valamint rá egy 3 m széles zúzó adaptert és egy egykaros szárzúzót, melyekkel az allergén gyomirtásban kívánunk hatékonyan részt venni. A női dolgozókkal egyéb zöldterületeink kezeléseit végeztetjük: heti gyakorisággal szedetjük a repülő szemetet, valamint a bejövő főútvonalak két oldalának hulladékmentesítését végeztetjük.
– Egyes belvárosi területeken az üzletek előtt fél méteres gaz virul. Milyen ütemterv alapján gondozzák a legfrekventáltabb területeket?
Az, hogy az egyes üzletek előtt a belvárosban méteres gaz van, arról nem feltétlen mi tehetünk. Akár az is lehet, hogy a tulajdonos nem tartja be a város idevonatkozó rendeletét, tudniillik mindenki maga „portája” előtt köteles bizonyos feladatokat ellátni.
– Lehet-e bejelentést tenni, például nagy önkormányzati területen növő allergizáló gyomok virágzása előtt? Hol?
Várjuk a lakossági bejelentéseket továbbra is, mint eddig, lehet levélben, telefonon a 06-53-505-242, e-mailen (titkarsag@varvag.hu), vagy személyesen VÁRVAG Nonprofit Kft irodájában (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) Kérjük, hogy a bejelentés pontos helymeghatározással legyen ellátva. Megpróbálunk minden bejelentésre reagálni és a munkát is elvégezni vagy elvégeztetni, de türelmet kérnénk, ugyanis meghatározott, nem túl nagy létszámkerettel, és nem a legnagyobb gépparkkal dolgozunk. A ránk váró feladatokat, pedig fontossági és sürgősségi sorrendben látjuk el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...