12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ha nyár, akkor táborozás…!

Utána sem üresedik meg a színpad, hiszen a ceglédi ifjú tehetséges zenészek és énekesek veszik át a terepet. És hogy mennyire komoly munkát végeznek itt, hamarosan a nagyközönség is láthatja majd.
A „STOP” tábor június 25-től fogadja az alsó tagozatos diákokat. „STOP” – azaz álljunk meg városunk nevezetességei előtt, és ismerkedjünk meg a KRESZ alapszabályaival. A Városi Rendőrkapitányság segítségével a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapszabályait sajátítják el a gyermekek, igénybe véve a KRESZ parkot, de betekinthetnek a Mentőállomás, a Rendőrkapitányság és a Tűzoltóság izgalmas hétköznapjaiba is.
A gombai Művelődési Házzal együttműködésben a felső tagozatosok is lehetőséget kapnak a színházi játékra. A foglalkozásokat Kökényessy Ági színművész, Spenger Réka színész és Kőhalmi Ferenc bűvész vezeti. A programban szerepel drámajáték, színjátszás, improvizációs játékok, színpadi mozgás, beszédtechnika, rendezés, dramaturgia, bűvészmutatványok… szóval majdnem minden, ami a színház varázslatos világában is jelen van. A tábor július 2-án indul. De azok a kisdiákok sem maradnak program nélkül, akik a nyelvtudásukat akarják fejleszteni. Angol és német nyelvi tábor várja őket augusztus 6–tól 10-ig. 
A délelőttök a nyelvgyakorlásé, délutánonként azonban kézműves foglalkozások, sorversenyek, vetélkedők, egyéb szabadidős programok színesítik a meleg napokat.
Meleg ide-oda, a legforróbb napokban is jól esnek a latin ritmusok, jól esik a tánc. A Tánctábor augusztus 27-31. között várja az érdeklődőket, akiknek lehetősége nyílik a standard táncok megtanulására. A csoportvezető – Baglyas Tamás – figyelembe veszi a fiatalok kéréseit, választhatnak pl. a klasszikus keringők, latin táncok, ír tánc, polka stb. között. Ide már a „nagyok”, a 13-18 év közötti fiatalok jelentkezését várják.
A táborok helyszíne főként a Művelődési Központ épülete (Cegléd, Kossuth tér 5/a), de a Gyerekkönyvtár is színvonalas tábori ajánlattal kezdte a nyarat: a június 18. óta 30 kisdiák ismerkedik a magyarság vándorútjával, honfoglaló őseink életével az Olvasótáborban. A táborozók programját sok-sok játék, kézműves foglalkozás, kirándulás színesíti.
Szóval van választék, mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. Idén nyáron nem lesz unatkozó kamasz, mert ha elegük van a strandolásból, a nyaralásból, vagy ha csak egy kis nyugodt olvasásra, beszélgetésre, kártyázásra vagy épp társasjátékra vágyik, tárt kapukkal várja az Ifjúsági Könyvtár.
A Művelődési Központ és Könyvtár nyári programjairól érdeklődni az 53/505 041-es telefonszámon lehet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....