3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Mediball Országos sikerek

Huszárné Szigeti Rózsa női egyéni (felnőtt 2) mérkőzésben először Gonda Andrea ellen tudott győzni különösebb nehézség nélkül, majd Mikolainé Vágó Erika lett az ellenfele. Ebben a mérkőzésben is vezetett, amikor hirtelen a bírókhoz lépett a főbíró (ő is és Mikolainé is Spirites), és Rózsa technikáit bírálta, két pontot elvett és a másik játékosnak adott, majd a játék közben a mikrofon segítségével felhívta a közönség figyelmét is a „kék pólós” (Sagakus) játékos „rossz technikáira”, ami összességében azt eredményezte, hogy Rózsa egyáltalán nem tudott már a játékra koncentrálni. Objektíven szemlélve valóban voltak kisebb hibák a mozgásában, de ezek semmivel sem voltak nagyobbak, mint a többi játékosé, ettől függetlenül jól kijött, hogy milyen irányba kell fejlődni. Ilyen közjátékkal színesítve végül sikerült a Spirites játékosnak adni a meccset, ezért az egyenes kieséses rendszerből Rózsa ezzel a meccsel esett ki. Ha ez nincs, döntős lett volna. Mindent összevetve nem lehet a vereséget a bírókra fogni, mert egyértelműen meg kell verni az ellenfelet, és akkor nem lehet vita.
Nagy Nóra a verseny meglepetése volt. Kb. 4 hónap mediballos múlttal indult női egyéni (felnőtt 1) mérkőzésben, és a sorsolás rögtön a hatalmas rutinnal és tudással rendelkező Pakscha Veronikát (Spirit) adta neki ellenfélként. Nóri nagyon jól tartotta magát, és 1-1 nyert szett után a döntő szettben tudott nyerni ellene a későbbi ezüstérmes Vera. Hatásos bemutatkozás volt Nóri részéről, amivel a dobogón a harmadik helyet tudta megszerezni pontkülönbséggel.
Nagy Péter és Sárfi Gergő felnőtt 1. korosztályban indult férfi egyéni mérkőzésben. Gergő is kezdőnek számít még ebben a sportban, így a még kiforratlan technikák miatt esett ki az első mérkőzéssel. Nagy Petiben éremesély is benne volt, bár tény, hogy az ő csoportjuk volt a legkeményebb, náluk voltak a legjobb, legrutinosabb játékosok. Peti jól játszott, jó technikákat alkalmazott, de fejben nem tudott teljesen ráhangolódni a játékra, ami az előzményeket tekintve részben érthető is.
Erdődi Mihály az első mérkőzésen 2-0 arányban Erdei Zoltánt (Spirit) búcsúztatta, akivel egyébként régóta ismerték egymást és versenyen kívül játszottak is már. A második mérkőzésen Bukovics Róbert (Spirit) ellen nyert szintén 2-0 arányban, így a döntőbe jutott. A döntőben a nyíregyházi Jenei Attila volt az ellenfele, aki 15-10 és 15-10 eredménnyel nyerte az este 8 óra körül játszott döntőt, így Erdődi ezüstérmet szerzett. Jenei nagyon rutinos és technikás mediballos, megérdemelten nyert.
A női páros mérkőzések során a Huszárné Szigeti Rózsa – Nagy Nóra páros a Spirites Szabó Márta – Szabó Csilla ellen kezdett. Rózsa és Nóri viszonylag jól tartotta magát, azonban a rutinosabb versenyzők ellen nem tudtak győzni. A Spirites páros később a második helyezett lett.
Erdődi Mihály és Nagy Péter férfi páros mérkőzésben indult. A sorsolás Mikolai Márkot és Reha Lászlót dobta első ellenfélül. Mindent összevetve (kis elfogultsággal) a verseny legizgalmasabb mérkőzése volt. 1-1 nyert szett után a döntő szettet 20-18-ra nyerte a nyíregyházi páros. Izgalmas, technikás, korrekt mérkőzés volt, amit megérdemelten nyert a későbbi aranyérmes duó.
Vegyes párosban először a Sárfi Gergő – Nagy Nóri páros kezdett a Dr. Váli Csaba – Mikolainé Vágó Erika (Spirit) páros ellen. A ceglédi páros küzdött, megtett mindent a győzelemért, de ez most még kevés volt a sokkal rutinosabb páros ellen.
Szintén vegyes párosban indult Erdődi Mihály és Huszárné Szigeti Rózsa, akik a Spirit csapat egyik favorit párosával Petró Bálinttal és Szabó Csillával kezdtek. A Sagaku (Cegléd) párosa 2-0 arányban nyerte a mérkőzést, így tovább jutott. A következő mérkőzést Jenei Attila és Gulyás Edit ellen vívták. A nyíregyházi páros mindkét tagja rendkívül technikás és rutinos, emellett nagyon tisztességes ellenfelek. Megérdemelten nyerték a meccset a ceglédi csapat ellen, akik addigra fejben már nagyon elfáradtak. A Sagakus páros így bronzérmes lett ebben a kategóriában.
Huszárné Szigeti Rózsa egyéni kreatív formagyakorlatban is indult, ahol helyezést nem ért el ugyan, de mégis sikeresnek mondható a szereplése. Az edzések során gyakorolt mozdulatsort szépen végigvitte, a fő feladat pedig a tapasztalatszerzés és a lámpaláz leküzdése volt. Ha lenne ilyen díj, a legbátrabb versenyző címet ő kapná.
Összességében a csapat 1 egyéni ezüstöt, 1 egyéni bronzot és 1 páros bronzot hozott haza az első ilyen versenyről, amit Magyarországon rendeztek. Nagyon nagy köszönettel tartozunk a szurkolóknak, akik a „szembeszél” ellenére is tartották bennünk a lelket, és végig kitartottak.
Tapasztalatként elmondható, hogy bíróképzés minőségére nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mert ezen meccsek mentek el, valamint a küzdelmek sorrendje is kaotikus volt. A versenyzők nem tudták, hogy nagyjából mikor következnek, a sorsolás után a mérkőzések sorrendje nem volt megtervezve. A helyszín, a szervezés, az ellátás nagyon jó volt. Nem biztos, hogy kötött formagyakorlatokkal érdemes az időt húzni, inkább az egyéni kreatív formákra kellene a nagyobb hangsúlyt fektetni, az mutat igazi minőséget. Versenyzői szemmel nagyon megnehezítette a mérkőzéseket az, hogy volt, amire este 8-kor került sor, ez azt jelenti, hogy a versenyző már 17 órája talpon volt. Ez nem mentség, mert az ellenfél is fáradt volt már feltehetően, de mégis színvonalasabb mérkőzések lennének, ha korábban kerülne rájuk sor.
A siker és az eredmények ellenére is kicsit keserű szájízzel tértünk haza, mert a plusz „nehezítéseket” gyakorlatilag annak köszönhetjük valószínűleg, hogy saját klubunk egységes öltözetében jelentünk meg, ami eltér a megszokottól. Ez azonban később sem lesz másképp, csak annyiban, hogy még jobban felkészülünk és még több érmet hozunk haza.
A versenyen valószínűleg elindulni sem tudtunk volna, és eredményt sem értünk volna el a támogatók nélkül. Szűcs István (tollaslabda- és teniszedző) abban segített, hogy hálós pályán tudjunk edzeni, játszani, a Kormos Autókölcsönző kedvezményes áron biztosított mikrobuszokat az utazáshoz, a   pedig anyagilag támogatta az utazást. Köszönjük.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...