8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Egy konténer nem elég

A panaszokkal megkerestük az illetékes Ceglédi Önkormányzatot, kérdéseinkre Tótin Lóránt, kabinetvezető, az önkormányzat “szemétüggyel” foglalkozó képviselője válaszolt: – A város közel két évtizede fizeti a költségeit annak, hogy ahol nem megoldható a háztól történő elszállítás a közlekedési viszonyok miatt, ott konténereket helyezzünk el. Ez összesen 5 helyszínt érintett, nemcsak az Ugyerban, de a Budai úton, a Külső-Kátai úton és az Akácos utcán is – adott tájékoztatást az előzményekről Tótin Lóránt. – Sok lakossági megkeresés után tavaly nyáron felülvizsgáltuk – az Ökovíz, a Pénzügyi Iroda és a helyi képviselők bevonásával – a szemétgyűjtők elhelyezését, mert látható volt, hogy sajnos nemcsak az ott lakók, hanem mások is odahordták a szemetüket. Pedig csak azoknak kellene, hogy hozzáférhető legyen ez a lehetőség, akiknek a szemétszállítást máshogy nem tudjuk megoldani. Tavaly változtattunk a rendszeren: az Ugyerben az iskolához helyeztük az egyik, megszüntettük a 22. dűlőnél a másik gyűjtőt, a Budai úton áthelyeztük a konténereket, az Akácos úti terület pedig bekapcsolódott a házhoz menő szállításba.
Az Ugyerra térve, nem mondom, hogy ez az ideális megoldás, de sajnos fizikailag lehetetlen, hogy visszaállítsuk az eredeti állapotot. A boltnál található szemétgyűjtő hely rengeteg problémát okozott, gyakorlatilag lerakóvá változott, hordta a szemetet a szél. A mostani felülvizsgálat eredményeképp viszont azt kezdeményeztük, hogy az iskolánál lévő konténert kettő helyett háromszor ürítse a szolgáltató hetente.
Ahhoz, hogy az így kialakított rendszer működőképes legyen, fontos a polgárok együttműködése is. A konténert használó, külterületen élőktől azt kérjük, hogy ügyeljenek a konténer és környéke tisztaságára. A város más részein élőktől, és egyes válllalkozóktól pedig azt várjuk el, hogy ne hordják a szemetüket ezekbe a konténerekbe, mert ezzel az ott élők helyzetét lehetetlenítik el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...