4.1 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

A sor vége az utcán volt

Szeretném ha megjelentetnék az újságban hátha valaki a fejéhez kapna, hogy ez mégsem jó így.
TZs. ceglédi lakos

Tisztelt TZs.! Hivatkozva a Ceglédi Panoráma Szerkesztőségének írt – Cegléd Város Polgármesteri Hivatal Okmányirodája elleni – panaszával kapcsolatban, az alábbiakról tájékoztatom: Mint azt már a helyi médiában több helyen jeleztük, az okmányirodában a nyári időszakban rendszerint megnövekszik az ügyfélforgalom. A környező okmányirodák igazgatási szünetei miatt, az ügyfélszám növekedésre tekintettel az okmányiroda csütörtöki ügyfélfogadási idejét hivatalunk meghosszabbította.
Számos helyen felhívtuk az állampolgárok figyelmét arra – többek között a Ceglédi Városi Televízió, Cegléd Rádió műsoraiban, valamint a Ceglédi Panorámában is pontosan e témában jelent meg cikk néhány héttel ezelőtt -, hogy a hozzánk érkezők nagyobb ügyfélforgalomra és több várakozásra számítsanak.
Tájékoztatom továbbá, hogy sem az információs pultnál dolgozó kolléganő, sem az okmányiroda ügyintézői olyan tájékoztatást nem adhattak Önnek, hogy lakcímbejelentést csak személyesen lehet intézni, tekintettel a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról szóló 146/1993. (X. 26.) Korm. Rendelet 31.§ (1) és (3) bekezdésére, amely alapján „párjának” lakcímváltozását meghatalmazással Ön is intézheti, kislányuk lakcímváltozását pedig a törvényes képviselő teljesíti. Ehhez tehát nem volt szükséges az édesanya személyes megjelenése egyik alkalommal sem, elég lett volna Ön is.
Az okmányirodában sajnos naponta többször előfordul hogy az ügyfelek, miután megkapják a sorszámukat, elmennek és hiába hívják az ügyintézők azt a sorszámot. Később jönnek csak vissza az ügyintézésre. Mindennek ellenére nem kérik az ügyfelektől, hogy újabb sorszámért menjenek ki a portára, ilyet Öntől sem kért senki.
Mindezen túlmenően az ügyintéző, aki aznap a lakcímbejelentéseket intézte 1/2 12 előtt kiment és megkérdezte a folyosón az ott várakozóktól, hogy vár-e még valaki lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézésre. Mivel ilyen ügyfél már nem volt, így még adatott ki plusz sorszámot is.
Kérem, amennyiben további panasza van, akkor fáradjon be a Polgármesteri Hivatalba és nevét felvállalva mondja el konkrét problémáját, hogy azt kivizsgálni és orvosolni tudjuk.
Cegléd, 2012. augusztus 9.
Dr. Diósgyőri Gitta Jegyző s.k.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...